Литва закликає ЄС запровадити санкції проти російського патріарха Кирила

1063 0

Ми у соцмережах:

патріарх Кирило

Литва закликає Євросоюз запровадити санкції проти російського патріарха Кирила, який підтримує війну Росії проти України.

Про це повідомив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, повідомляє Hromadske

- Є така пропозиція. Наразі тривають дискусії для досягнення взаємної угоди, тому остаточної відповіді поки немає, чи санкції запровадять, — сказав міністр.

Він зазначив, що влада Литви також бере участь у консультаціях про відокремлення Литовської православної церкви від Московської єпархії, але наголосив, що це питання самовизначення громади.

- Дискусії та консультації відбуваються, я знаю про це, — сказав він.

Зазначимо, що Литовська православна церква — одна з 9 традиційних релігійних громад Литви. Вона перебуває під керівництвом Московського патріархату.

Напередодні Папа Римський скасував зустріч з предстоятелем Російської православної церкви патріархом Кирилом, яка була запланована в Єрусалимі на червень.

Франциск наголосив, що у нього хороші стосунки з главою РПЦ і він шкодує про «призупинення» зустрічі. А втім, за його словами, дипломатія Ватикану «дійшла висновку, що в ці дні така зустріч могла б привести до великої плутанини».

У березні очільник РПЦ благословляв росіян на війну в Україні — зокрема передавав командувачу росгвардії ікони. Натомість Папа Римський Франциск закликав припинити бойові дії в Україні й гарантувати гуманітарні коридори. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також