Ловити раків на Рівненщині заборонили - до кінця вересня

643 0

Ми у соцмережах:

Ловити раків на Рівненщині заборонили - до кінця вересня

Інакше доведеться заплатити понад 3 тис. гривень за кожного.

Рівненський рибоохоронний патруль нагадує, що уже відзавтра на водоймах Рівненської області стартує заборона на вилов раків.

 - В період з 15 серпня по 30 вересня 2023 року на території Рівненської області діятиме заборона на вилов річкових раків. Заборона встановлюється з метою збереження та охорони популяції цього виду водних біоресурсів на час другої линьки. Линька триває від кількох годин до однієї доби. Проте період формування та зміцнення нового панцира може тривати від одного до півтора місяця. В час линьки ці водні безхребетні надзвичайно вразливі: малорухливі та вразливі до зовнішніх небезпек, що й робить їх легкою здобиччю для браконьєрів.

За вилов раків під час заборони передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за кожного незаконно виловленого рака становить 3 332 грн.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення на водоймах області просимо повідомляти за номером «гарячої лінії» управління: (067)540-59-90.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також