Луганський медичний університет працюватиме на Рівненщині 10 років

1245 0

Ми у соцмережах:

Луганський медичний університет працюватиме на Рівненщині 10 років

До Рівненської обласної ради звернувся релокований державний заклад «Луганський державний медичний університет» з проханням посприяти у погодженні укладання договорів оренди з низкою медичних підприємств області на 10 років. Це потрібно для того, аби університет зміг отримати ліцензію.

Сьогодні це питання розглянули на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова комісії Юрій Білик).

За словами ректора Луганського державного медичного університету Сергія Смірнова, для того, щоб навчальний заклад отримав ліцензію необхідно мати документи, які підтверджують право власності чи користування майном для провадження освітньої діяльності на строк не менший необхідного для завершення одного повного циклу освітньої діяльності.

 - Наші студенти навчаються 5-6 років, а також ми провадимо післядипломну освіту – підготовка лікарів-інтернів за медичними спеціальностями, які охоплюють період навчання 1-3 роки, що у свою чергу забезпечує безперервний професійний розвиток лікарів, - пояснив Сергій Смірнов.

Зі свого боку директори медичних підприємств області відзначили, що підтримують університет та погодилися на збільшення строку укладення договорів оренди з 3 років до 10.

 

Тож члени комісії одноголосно підтримали прохання ректора Луганського медичного університету.

 

Депутати також  розглянули та погодили фінансові плани на 2023 рік медичних комунальних підприємств області, повідомляє пресслужба Рівненської обласної ради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також