Лукашенко заявив, що Білорусь не буде брати участі у війні з Україною

3397 0

Ми у соцмережах:

Лукашенко заявив, що Білорусь не буде брати участі у війні з Україною

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що білоруська армія не бере та не брала участі у війні Росії проти України.

 Про це він сказав на церемонії підписання результатів республіканського референдуму, передає підконтрольний владі канал «Пул першого».

- Ми прикриваємо самотужки державний кордон від Бреста до Мозиря. Білоруська армія у спецоперації жодної участі не брала і брати не збирається.

Та гібридна війна, яка розгорнута проти Білорусі, особливо санкційна війна в економіці та фінансах, – це надовго. Вони вчепилися залізобетонно. Про що ми сьогодні дві години із президентом Путіним говорили. Вони вчепилися і не відпустять, поки, як їм здається, з нами не розберуться. Ви ж зрозумієте. Вони нас штовхають у війну в Україні. Якби тільки ми втрутилися зараз у цей конфлікт, де на нас не чекають, - це був би для них подарунок
, - говорить Лукашенко.

Нагадаємо, що 24 лютого Росія напала на Україну. Окупаційна російська армія рушила на Україну, в тому числі, з території Білорусі. Також з території Білорусі були випущені по Україні ракети.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також