Лукашенку привиділися українські ракети, тож тепер він взяв під «приціл» чужі столиці

1124 0

Ми у соцмережах:

Лукашенку привиділися українські ракети, тож тепер він взяв під «приціл» чужі столиці

Білоруський диктатор не перестає дивувати своїми висловами.

Учора він звинуватив Україну в обстрілі білоруських територій ... ракетами. Стверджує, що їх нібито вдалося перехопити. Тому наказав своїм військовим "взяти під приціл" центри ухвалення рішень у столицях противників Мінська. Таким спічем самопроголошений президент білорусі відзначився 2 липня, на урочистих зборах з нагоди Дня незалежності, передає білоруське держагентство БЕЛТА.

"Хочу попередити "яструбів" і сказати вам відверто: трохи менше місяця тому мною відданий наказ підрозділам збройних сил взяти під приціл, як зараз модно говорити, центри ухвалення рішень у ваших столицях з усіма наслідками, що випливають. Якщо тільки ви посмієте завдати удару, як вони планують, по Гомелю на півдні, по Мозирському нафтопереробному заводу, аеропорту, аеродрому в Лунинці або Бресту, відповідь буде миттєва. Миттєва просто, в одну секунду! "Чим відповісти, у нас є. І не тільки тим, про що ми говорили нещодавно з президентом Росії (йшлося про ядерну зброю. – БЕЛТА). Я до цього давно готувався. Пам'ятаєте, я вам казав: "Полонези", ракетне виробництво та інше. Ви повністю перебуваєте під ударом цих ракет. І я не дивитимусь, хто там в офісах чи в палацах сидить. Відповідатимемо жорстко і рішуче!"

Водночас Лукашенко продовжує заперечувати, що білоруська армія готується до вторгнення в Україну.

"Вони були б раді, я це точно знаю, якби ми туди увійшли. Їм це треба, тому що наказано "звідти", і начхати їм на загибель мирних жителів. В українських політиків і президента політика одна: чим більше загине українців, тим більше він кричатиме на весь світ про звірства "фашистів із Росії та Білорусі"", – заявив Лукашенко.

Тим часом Центр протидії дезінформації при РНБО України зауважує, що останнім часом в суспільстві й справді багато маніпуляцій навколо можливого вторгнення з боку білорусі. І ось, що про це пише:

Пропагандисти рф різко збільшили кількість інформаційно-психологічних заходів щодо високої ймовірності нападу на Україну білоруських військ.
 
 
Для цього ворог використовує:
 
- сталий вираз «ракетний удар буде о 04:00»
 
- посилання на анонімний авторитет, зокрема «десь із СБУ», «людина з верхів казала, що в цю суботу точно вже підуть».
 
- паралельно окупанти намагаються започаткувати кампанію з наративом про відкриття кордонів для чоловіків.
 
 Мета – провокування панічних настроїв всередині України для внутрішнього розгойдування ситуації.
 
За даними ГУР МО, Білорусь не сформувала на кордоні ударні угруповання для можливого нападу, а для їх формування потрібно мінімум два тижні, - додають в Центрі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також