Луценки й вершник на коні

3233 0

Ми у соцмережах:

Луценки й вершник на коні

До кінця року у центрі Дубна має з'явитися пам'ятник борцям за волю та незалежність України. Уособлюватиме борців дев'ятиметровий бронзовий вершник на коні. Поставити монумент збиралися ще 20 років тому, але грошей на нього так і не знайшли. Тепер же у Дубні з'явилися меценати, імена яких міська влада поки приховує.

Цього понеділка міські депутати навіть збиралися на позачергову сесію, щоб виділити під пам'ятник землю. За домовленістю з таємничими меценатами міська влада має оформити всі потрібні документи та виділити кошти на постамент, а сам бронзовий пам'ятник, який нині оцінюють у 5,5 млн. грн., вже подарують благодійники. Василь Скринчук, заступник міського голови Дубна: — Не варто відмовлятися від такого подарунка, тим більше, що мешканці міста вже давно обурювалися, що пам'ятник за 20 років міська влада так і не поставила. Його ідея виникла ще у 1996 році. Тоді планували до 900-річчя Дубна, яке святкували у 2000 році, провести реконструкцію центральної площі міста, а заодно поставити пам'ятник борцям за волю та незалежність України на місці, де стояв Ленін. Площу реконструювали, а ось грошей на монумент все не було. У 90-х провели конкурс і вибрали проект пам'ятника — вершник на коні відомого скульптора Володимира Шолудька. Проект навіть затвердили на рівні Міністерства культури. На той час говорили, що вартість монумента — близько 2,5 млн. грн. Тепер вже значно дорожче.

памятник Дубно

Поки прізвища меценатів остаточно не відомі, у Дубні жваво обговорюють, що гроші на пам'ятник таки дасть Юрій Луценко, який родом з Рівного. Втім, більш вірогідно, що меценаткою стане Ірина Луценко, бо офіційно має достатньо коштів саме вона (Юрій Луценко, згідно з його декларацією, чесно живе на одну зарплату). Коли пан Луценко сидів у в'язниці за правління Віктора Януковича, його дружина була успішним підприємцем — так родина Луценків пояснює появу мільйонів на своїх рахунках. Окрім того, подейкують, що на наступних виборах пані Луценко балотуватиметься до Верховної Ради від Дубенського округу, до якого входять всі південні райони області, тож піар на пам'ятнику буде стартом виборчої кампанії. До слова, у Дубні і досі живуть батьки Ірини Луценко.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також