Луцька траса — єдина, яку ремонтуватимуть капітально

2581 0

Ми у соцмережах:

Луцька траса — єдина, яку ремонтуватимуть капітально

Цього року Рівненська область отримала 354 мільйони на ремонти доріг державного значення з держбюджету і додатково — кошти від так званого митного експерименту. Наймасштабнішим переможцем тендерів, які проводила Служба автомобільних доріг цього року на Рівненщині, стало білоруське державне підприємство «Дорожньо-будівельний трест №4 м.Брест», яке виграло тендер на капітальний ремонт дороги Рівне-Луцьк: від Луцького кільця у Рівному до азотівського кільця у Карпилівці Рівненського району. За капремонт білоруси отримають 290 млн. грн.

На тендерах з середнього поточного ремонту доріг державного значення, які проводила Служба автомобільних доріг у Рівненській області, цього року, як і попередніми, найбільше коштів виграло рівненське ПАТ «Рівнеавтошляхбуд» — 122,9 млн. грн. За 33,9 млн. грн. товариство повинне відремонтувати чотири кілометри дороги Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече між селами Дитиничі та Судобичі Дубенського району, а за 89 млн. грн. — вісім кілометрів цієї ж траси, але від Новоукраїнки до Ужинця Млинівського району. «Рівнеавтошляхбуд» належить рівнянам Віталію Карячкіну, Юрію Юхимчуку та Валерію Богуцькому, бізнес-партнеру голови бюджетної комісії облради Юрія Благодира. Віднедавна у списках співзасновників з’явився також рівнянин Володимир Шоломицький.

115,6 млн. грн. отримає будівельна компанія «Будальянс Груп», вигравши лише один тендер цього року — на поточний середній ремонт 16 кілометрів траси Городище-Рівне-Старокостянтинів — від Лісополя Костопільського району до Пухової Рівненського. Товариство зареєстроване у Києві, але з рівненським корінням — належить Ігорю Войтку, який також є власником рівненського ТзОВ «Трансзахід логістик». Його товариства активно виграють тендери на ремонти доріг Рівного.

Сто мільйонів з дорожніх коштів дістанеться київському товариству «Монтаж», яке зареєстроване на киянина Олексія Пустовіта і було створено два роки тому. 80 млн. грн. товариство отримає за поточний середній ремонт близько десяти кілометрів дороги між Менчицями та Мутвицею Зарічненського району на трасі, яка веде від білоруського кордону до Зарічного. Ще 20 млн. грн. підприємство освоюватиме на ремонті півтора кілометра дороги Городище-Рівне-Старокостянтинів біля сіл Боянівка та Олександрія Рівненського району.

ПАТ«Хмельницьке ШБУ-56» за 67,6 млн. грн. має відремонтувати дев’ять кілометрів між селами Ільпінь та Лідаво Здолбунівського району, чотири кілометри між Михайлівкою та Грем’ячим Острозького району (траса Городище-Рівне-Старокостянтинів) та шість кілометрів на трасі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече у Дубенському районі (від повороту з траси Київ-Чоп до Млинова). Належить товариство чернівчанці Галині Ставчанській. Але, як подейкують, фірма близька до керівництва «Укравтодору».

Київське товариство «Євро Плюс Буд», яке належить Віталію Мирцю, чоловікові головного спеціаліста Державного агентства автомобільних доріг України Олександри Павленко, виграло три тендери на Рівненщині. Усі — на ремонти шляхопроводів у Сарнах на автодорозі Городище-Рівне-Старокостянтинів. Загальна вартість робіт — 14,9 млн. грн.

12 млн. грн. одержить від Служби автомобільних доріг у Рівненській області товариство з Києва «Олександрія Кепітал» за ремонт мосту у селі Бродець Дубровицького району на дорозі, що веде від білоруського кордону. Належить ТОВ Ользі Терлецькій, мешканці Хмельницького.

Зазначимо, що більшу частину коштів цьогорічним переможцям торгів перекажуть не цього року. Тендери, які провели у 2018-му, переважно стосуються робіт на два наступних роки, тобто розраховуватися із фірмами в основному будуть у 2019-2020 роках. Цьогорічні ж мільйони з бюджету підуть на оплату тим, хто вигравав торги торік та позаторік. Найбільші суми дістануться, втім, тим же фірмам, про які ми й згадували — «Рівнеавтошляхбуду», «Будальянс Груп», «Хмельницькому ШБУ-56», а також канівському ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво», яке торік виграло торги на ремонт чотирьох кілометрів траси Городище-Рівне-Старокостянтинів поблизу Острога та 4,5 кілометра цієї ж дороги у Рівненському районі. Власниками фірми є Антоніна Жолобчук (з таким же іменем на «Рівнеоблводоканалі» працює бухгалтерка), Олександр Кіблик, Юрій Клімов, Андрій Косіцин і Володимир Хмарук.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також