Луцький терорист Кривош оголосив голодування через погані умови в СІЗО

725 0

Ми у соцмережах:

Луцький терорист Кривош оголосив голодування через погані умови в СІЗО

Кривош протестує проти того, щоб на нього надягали наручники, як на засудженого - немає рішення суду, який би визнав його злочинцем

Луцький терорист Максим Кривош оголосив голодування, оскільки йому не подобаються умови утримання в СІЗО, де він зараз перебуває. Про це повідомив адвокат Кривоша Сергій Тиможинський у коментарі "ВолиньPost".

"Голодуванням, яке він оголосив вчора, 30 липня, ув'язнений протестує проти умов утримання його в СІЗО, які вважає неналежними", - зазначив Тиможинський.  

Серед причин, через які Кривош вирішив голодувати, порушення його прав, зокрема - невмотивоване, на його переконання, застосування наручників. Адвокат запевняє, що перші три дні перебування в СІЗО спецзасобів не застосовували. Нині ж наручники надягають кожен раз, коли випускають з камери. Мовляв, тепер у слідчому ізоляторі Кривоша утримують вже як засудженого, а не як ув'язненого, хоча і немає рішення суду, яке б визнало його злочинцем.


Адвокат Кривоша каже, що його підзахисному не дають змінного одягу, який вилучили при затриманні. Тому Кривош пере свої речі в умивальнику.

Однак у прес-службі прокуратури області повідомили, що прокурори систематично відвідують СІЗО, і від Кривоша жодних скарг не надходило.
Нагадаємо, 21 липня в центрі Луцька озброєний Максим Кривош з вибухівкою захопив автобус із заручниками. Зловмисник сам телефонував родичам заручників, щоб ті зв'язалися з журналістами і передали його вимоги.
ЗМІ повідомляли про декілька вибухів біля автобуса із заручниками. Вже ввечері правоохоронці змогли домовитися про звільнення хоча б кількох заручників. Терорист відпустив вагітну жінку, пенсіонерку і підлітка.

Згодом він погодився звільнити всіх заручників і здався.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також