Смакує така гостра морква майже з усім.
Сира морква, ріпчаста цибуля (тільки біла), часник за смаком, столовий оцет, хмелі-сунелі, мелений червоний перець, майонез, сіль
Цибулю нарізати півкільцями товщ. не менше 3-4 мм. У цьому випадку товщина впливає на кінцевий результат.
Скласти в миску, залити оцтом, змішаним з окропом в пропорції 1:1, щоб він повністю покрив цибулю. Накрити кришкою і відставити на 20-30 хв.
Тим часом крупно натерти кілька соковитих і солодких морквин. Цибулі й моркви взяти в однакових кількостях.
Цибулю відкинути на друшляк, промити холодною проточною водою аж до повного її остигання.
Змішати з морквою. Додати вичавлений часник (1-2 зубчики), хмелі-сунелі та перець. Посолити; заправити майонезом (небагато).