Люди хочуть бачити новим головою Рівного досвідченого управлінця і господарника

2800 0

Ми у соцмережах:

Люди хочуть бачити новим головою Рівного досвідченого управлінця і господарника

Про це свідчать результати різноманітних соціологічних досліджень та опитувань. На думку містян майбутній очільник міської громади має бути віком 40-45 років, справжнім господарником, ефективним та досвідченим управлінцем, з досвідом депутатської та політичної роботи, котрий не боїться брати на себе відповідальність за тяжкі, але такі потрібні усім рішення. Що цікаво, переважна більшість опитаних вважає, що містом має управляти той, хто народився, живе й працює в Рівному. А ось від якої партії на вибори піде майбутній голова — рівнян не цікавить.

Експерти стверджують, що люди втомилися від політичного популізму та балаканини і хочуть конкретних дій, які приведуть до наведення ладу в Рівному, аби можна було почуватися безпечно та комфортно, мати впевненість у завтрашньому дні та забути дорогу до міської ради й не нагадувати міському голові та чиновникам про їхні прямі обов’язки перед людьми й містом.

Головними проблемами рівнян є безробіття, поганий стан доріг, високі комунальні тарифи, низький рівень медичного обслуговування, погана робота місцевої влади, корупція, незадовільна робота жеків та ОСББ, забруднення річки Устя та озера Басів Кут.

Вирішити усі ці проблеми не зміг нинішній очільник міста Володимир Хомко, який керує містом вже третю каденцію підряд, з 2008 року. Саме тому більшість мешканців міста вважають, що справи у громаді йдуть у неправильному напрямку. Майже половина рівнян роботу міського голови Володимира Хомка оцінюють негативно. Проте він і досі залишається найбільш впізнаваним політиком і має рейтинг підтримки виборців на рівні 16%.

У той же час, у Володимира Хомка досить великий антирейтинг (майже 60%), що ускладнює його позиції у майбутній виборчій гонці. Це також свідчить про те, що рівняни прагнуть змін.

Ще одним важливим фактором, що впливатиме на остаточний вибір рівнян, буде повсякденна робота претендентів на посаду міського голови. Мова йде про малі й великі справи, які є найкращим доказом щирості кандидата та його майбутніх намірів працювати на благо міста і його жителів. Сьогодні люди вже не схильні вірити в чергову ілюзію, таку жадану, проте крихку й цинічну.

Восени передвиборчу боротьбу прогнозують гарячу — на пост міського голови претендуватимуть мінімум четверо політичних «важковаговиків», а загальний список кандидатів може сягати двох десятків.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також