Люди хочуть знати, за що вони платять

1581 0

Ми у соцмережах:

Люди хочуть знати, за що вони платять

Вже більше десяти років поспіль мешканці рівненської багатоповерхівки, що на вул. Фабричній, 24, змушені підніматися до своїх квартир сходами. Причина банальна — поламані ліфти.

Руслан Линко живе разом зі своєю дружиною та малолітньою дитиною в цьому будинку вже більше двох років. За цей час він не пам’ятає і дня, щоб ліфт у його чи одному з двох сусідніх під’їздів працював. — Проблеми з ліфтами у нашому будинку були завжди. — каже пан Руслан. — Сусіди, які живуть тут довше, кажуть, що вони не працюють вже більше десяти років. Ми неодноразово зверталися до керівництва нашого об’єднання співвласників, але там тільки розводили руками. Мовляв, будуть кошти, тоді і відремонтуємо. Тим часом мені й моїй дружині для того, щоб погуляти з дитиною надворі, доводиться щодня спускатися, а потім підніматися з візочком пішки на сьомий поверх. Окрім проблеми з ліфтами, як каже пан Линко, у них існують постійні проблеми з ремонтами під’їздів та вивезенням сміття. Якщо першу проблему мешканці намагаються вирішити самотужки, витрачаючи власні кошти на ремонт своїх поверхів, то з другою у людей вже немає сил миритися. Постійні гори сміття поблизу будинку, бродячі собаки, щурі та сморід від сміття створюють нестерпні умови для життя. Пан Линко не заперечує того, що в мешканців будинку є заборгованість за квартирну плату. Однак більшість з них намагається комунальні платежі робити вчасно. Навіть незважаючи на те, що необхідних комунальних послуг вони не отримують. Тому людям цікаво знати, куди керівництво об’єднання співвласників витрачає отримані від них кошти. Але відповіді на це запитання мешканцям будинку ніхто не дає.

Коментарі Володимир Бугайчук, керуючий справами об’єднання співвласників «Агава»: — Проблема з ліфтами у нас існує вже дуже давно — термін їх експлуатації становить 25 років, а нашому будинку вже 27 років. Капітальний ремонт одного такого ліфта коштує 25 тисяч гривень. Зрозуміло, що наше об’єднання самотужки віднайти такі кошти не може. Ми з цього приводу неодноразово зверталися до управління житлово-комунального господарства, але окрім обіцянок, нічого не чуємо. Зараз «живемо» ще однією обіцянкою — кажуть, що до кінця цього року має надійти державна субвенція і частина цих коштів буде спрямована на ремонт ліфтів у нашому будинку. Існують у нас певні проблеми і з вивезенням сміття. Наше товариство заборгувало КТП1728 півтори тисячі гривень за їхні послуги. Це невелика сума в порівнянні з іншими ЖКП, де борги вже обчислюються десятками тисяч гривень. Через це машина вивозить сміття не тричі на тиждень, як обумовлено у договорі, а двічі. Що стосується ремонтів під’їздів, то люди їх роблять власними силами. Коштів на це у нас немає. Суму квартирної плати керівництво об’єднання співвласників виставляє на власний розсуд. Ми зробили її такою, як по усьому місту. Але навіть незважаючи на це, не всі люди вчасно її проплачують. На сьогодні заборгованість становить вже більше 70 тисяч гривень. Ми судимося зі злісними боржниками, але бажаного результату це не дає. Якби ми отримали ці кошти, то без проблем могли б зробити ремонт покрівлі, повністю відремонтувати під’їзди, навести лад на прибудинковій території. Або спрямувати кошти на поточний ремонт інженерних мереж. А так коштів вистачає тільки на заробітну плату працівникам об’єднання та двірникам, які щодня прибирають територію біля будинку. Юрій Собчук, начальник міського управління житлово-комунального господарства: — Цього року з державного бюджету на ремонт ліфтів має надійти 2 мільйони 250 тисяч гривень. Це спеціальна державна програма, за рахунок якої ми плануємо відремонтувати ліфти у 170 будинках міста. В тому числі й на Фабричній, 24. Щоправда, коли саме ці кошти надійдуть, наразі невідомо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також