Люди президента. Хто представляє інтереси Петра Порошенка та Володимира Зеленського на Рівненщині

7346 0

Ми у соцмережах:

Віталій Чугунніков

Під час першого туру президентських виборів Рівненщина більшість голосів віддала за Володимира Зеленського, проте відрив між ним та Петром Порошенком в області був невеликий. Цієї неділі під час другого туру симпатії виборців можуть бути іншими і навіть непрогнозованими. І над цим активно працюють штаби кандидатів.

Особливо штаб Петра Порошенка, який навіть на лояльній до нього Рівненщині замінив, зокрема, трьох із п’яти довірених осіб, які представляють його інтереси у виборчих округах області. Зробив це ще за кілька днів до першого туру, викресливши зі списку директорів лісгоспів, які, між іншим, на всіх виборах мають потужний вплив на хід голосування, особливо на півночі області.

Так, у 154-му окрузі (Дубенський, Здолбунівський, Радивилівський, Демидівський та Млинівський райони) довіреною особою Петра Порошенка став дубенський адвокат Тарас Пащук, а доти був директор Дубенського держлісгоспу Олег Юркевич. У 155-му (Дубровицький, Рокитнівський, Зарічненський та Володимирецький райони) замість директора Дубровицького держлісгоспу Віталія Петренка довіреною особою став Володимир Павловець, інформації про якого з відкритих джерел знайти не вдалося. А у 156-му ОВК (Сарненський, Костопільський та Березнівський райони) Петро Порошенко обрав довіреною особою пенсіонера та чоловіка працівниці Костопільської міськради Анатолія Бернаду. Спершу ж довіреною особою в окрузі кандидата був бізнесмен, власник товариства «Уктехноліс» та депутат облради від БПП Руслан Потапчук.

У 152-му та 153-му округах довірені особи Петра Порошенка залишилися ті ж. У Рівному (152-й виборчий округ) представляє інтереси кандидата підприємець у галузі вантажних перевезень Володимир Скиданчук.  У 153-му ОВК (частина Рівного, Гощанський, Рівненський, Острозький та Корецький райони) – адвокат та колишній заступник начальника обласного управління юстиції Василь Харчук. 

Команда Володимира Зеленського не змінилася. У Рівному його представляє адвокатка Ірина Пашкевич, у центральній частині області (153-й ОВК) – підприємець у галузі торгівлі Віталій Луцик, на півдні області – підприємець у галузі реклами та торгівлі Олександр Хижняк, на півночі – мешканець Нової Любомирки Рівненського району та працівник СВ «Трансгаз» Ігор Іванчук, а у 156-му ТВО – працівниця фірми «Агро-Центр» Олена Дячук.

Перед другим туром виборів змінився склад окружних та дільничних виборчих комісій, до яких увійшли представники лише Володимира Зеленського та Петра Порошенка. Чий кандидат головуватиме в якій комісії — визначали шляхом голосування. Представники Петра Порошенка, таким чином, отримали посади голів у трьох окружних виборчих комісіях з п’яти. Представники Володимира Зеленського – у двох.

У 152-му виборчому окрузі керувати окружною виборчою комісією залишилася голова ОВК з першого туру – 65-річна представниця Петра Порошенка Лариса Дем’янова. Пані Дем’янова працює директоркою ТОВ «Торгсервіс», яке у Рівному працює у сфері нерухомості.

ОВК 153-го округу очолив представник Володимира Зеленського – 46-річний кандидат економічних наук та викладач НУВГП Анатолій Іванченко. У 154-му, що включає південні райони області, ОВК залишилася очолювати 45-річна старша медсестра Дубенського будинку-інтернату для людей похилого віку Галина Мороз, яка представляє команду Петра Порошенка. У 155-му окрузі, до якого входять найбільш віддалені північні райони, головою ОВК також стала представниця Петра Порошенка – 52-річна тимчасово безробітна Наталія Величко, яка свого часу працювала бухгалтеркою дубровицького міськводоканалу. А у 156-му окрузі головою ОВК стала 36-річна методистка Сарненського районного відділу освіти Оксана Івашина, яка у команді Володимира Зеленського.

Дмитро СоломчукДо слова, штабом Петра Порошенка на Рівненщині керує екс-голова ОДА, бізнесмен  та депутат облради Віталій Чугунніков, штабом Володимира Зеленського – бізнесмен Дмитро Соломчук.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також