Люди, про яких говорять

1626 0

Ми у соцмережах:

Люди, про яких говорять

Посаду Кроки перейменували ::: Корилкевич п’ять місяців відпочивав за бюджетні кошти ::: Юркевич на двох посадах не сидітиме ::: Кобилянська претендує на громадську приймальню Сороки ::: Данилов зменшить чергу прохачів до Василишина ...

Посаду Кроки перейменували
Валентин Крока, незмінний впродовж багатьох років на посаді заступника голови обласної ради, тепер став першим. Перейменування посади не означатиме збільшення окладу, це, скоріше, моральний стимул, або ж приведення у відповідність найменування посади тим обов’язкам, які він досі виконував. Як зауважив голова ради п.Василишин, «фактично він таким і є, першим».
Корилкевич п’ять місяців відпочивав за бюджетні кошти
Вперше з’явився на сесії обласної ради депутат від Дубенщини Данило Корилкевич. Тривалу бездіяльність цього депутата дехто пояснював тим, що важко було йому оговтатись від того, що втратив посаду голови ради. Схоже на те. Бо навіть з’явившись на сесії, цей депутат раптом сів не на своє робоче місце, а на стілець серед працівників секретаріату. Сам же Данило Корилкевич повідомив журналістам, що упродовж п’яти місяців перебував у оплачуваній відпустці, яка належала йому згідно з законом, як колишньому голові обласної ради. Під час цієї відпустки п.Корилкевич не тільки відпочивав, а й займався консультаціями, пошуком ринків збуту продукції, в тому числі й за кордоном… Про своє теперішнє місце роботи Данило Корилкевич говорив втаємничено — нібито радником в асоціації цукрових заводів Західного регіону, начебто консультантом у деяких фірмах, можливо, й до СП «Дубноцукорінвест» має відношення… І чому б це приховувати п.Корилкевичу своє місце роботи, може, соромиться?
Юркевич на двох посадах не сидітиме
Голова Сарненської районної держадміністрації Олександр Юркевич вже довгий час поєднував ці обов’язки з роботою в обласній раді, очолюючи бюджетну комісію. За головування в районі він отримував зарплатню, а в раді працював на громадських засадах. Дивне поєднання цих двох посад п.Юркевичем не давало спокою опозиційним депутатам, але керівники області казали, що це тимчасово — поки не визначиться кандидатура на голову району. Врешті-решт, схоже, наступника п.Юркевича на головування в Сарненському районі таки підшукали, подання Президенту на затвердження його вже зроблено. Хто очолить Сарненщину, поки що не розголошується, можливо, ним стане голова КСП «Мир» п.Остапчук.
Кобилянська претендує на громадську приймальню Сороки
Не влаштовує депутата Віру Кобилянську її кабінет для прийому виборців, розташований на третьому поверсі приміщення на майдані Просвіти, 2. Мабуть, надто високо. Більш зручним видався їй кабінет під номером 101 на першому поверсі цієї ж будівлі, тож невдовзі відповідна табличка з графіком прийому виборців Вірою Кобилянською з’явилась біля його дверей. Можливо, ніхто б і не заперечував проти цього вибору. Та в кабінеті №101 знаходиться громадська приймальня голови облдержадміністрації, тож помічники п.Сороки табличку швиденько зняли і звинуватили Віру Кобилянську в самовільному захопленні приміщення. Віра Кобилянська стверджує, що з червня по грудень вона встигла прийняти 300 виборців, а тепер їй перешкоджають виконувати ці депутатські обов’язки. Терпіти таку дискримінацію вона не може і збирається поскаржитись у прокуратуру.
Данилов зменшить чергу прохачів до Василишина
По 2 тисячі гривень на кожного депутата обласної ради передбачено в цьогорічному бюджеті. Зрозуміло, що не всі депутати задоволені такою сумою, яка виділяється на «забезпечення депутатської діяльності», тобто, як правило, на надання допомоги виборцям, які приходять на прийом до свого депутата. Депутат обласної ради Віктор Данилов пропонує збільшити ці видатки за рахунок зменшення відповідних фондів голови облради та голови облдержадміністрації, в яких значно більше коштів: «Поділіться з депутатами, навіщо вам стільки прохачів, нехай йдуть вони до фракцій!». Доречно зазначити, що депутатам міськради передбачено на їх діяльність по 10 тисяч гривень, а в розпорядженні депутатів Верховної Ради — від 500 тисяч гривень до мільйона.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також