Люди вибороли собі міст

1518 0

Ми у соцмережах:

Люди вибороли собі міст

Заступник голови Рівненської обласної ради Валентин Крока урочисто перерізав стрічку на новозбудованому мосту через річку Случ, що в селі Вітковичі Березнівського району. Святкове відкриття пантонного мосту відбулося на свято Іллі 2 серпня, коли у Вітковичах відзначають престольний празник. Цього ж дня в селі відкрили і відремонтоване приміщення сільської ради.

Заступник голови Рівненської обласної ради Валентин Крока урочисто перерізав стрічку на новозбудованому мосту через річку Случ, що в селі Вітковичі Березнівського району. Святкове відкриття пантонного мосту відбулося на свято Іллі 2 серпня, коли у Вітковичах відзначають престольний празник. Цього ж дня в селі відкрили і відремонтоване приміщення сільської ради. Будівництво мосту обійшлося місцевій громаді у 300 тис.грн. За словами Валентика Кроки, зводили його на умовах співфінансування. Найбільшу суму зібрала громада села та місцеві підприємці, 50 тис. грн. виділила обласна рада, ще стільки ж — сільські депутати. — Обласна рада не залишилася осторонь проблем мешканців села Вітковичі, — заявив під час виступу пан Крока. — Голова облради Олександр Данильчук особисто клопотав перед міністром оборони України про можливість придбати та облаштувати за сприяння міністерства механізований міст. Ми написали силу-силенну листів. Якби не активність громади, моста у Вітковичах досі не було б.

Сергій ТКАЧЕНКО, за повідомленням прес-служби Рівненської облради.

Довідка «РВ» Проблема будівництва постійної мостової переправи через р.Случ гостро постала навесні 2008 року. Доти щороку селяни самотужки зводили переправу через річку, аби дістатися до своїх паїв. Адже на іншому березі знаходяться майже всі продуктивні землі сільської ради: пасовища та понад півтисячі паїв селян — загалом 300 га. Однак весняна повінь щоразу руйнувала рукотворну мостову переправу. Тож громада с.Вітковичі звернулася до влади усіх рівнів, аби та допомогла побудувати постійний міст. Загальна довжина новозведеної переправи становить 96 м з максимальним навантаженням 25 тонн.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також