«Магніти» і «селфі мрії» президента Зеленського

1028 0

Ми у соцмережах:

«Магніти» і «селфі мрії» президента Зеленського

Під час робочої поїздки до Волинської області 9 липня президент України Володимир Зеленський ознайомився з концепцією розвитку туристичного потенціалу регіону та оглянув експозицію «Туристичні магніти та маршрути Волині».

  Презентація відбулася в Луцькому замку – найстарішій споруді міста, який є пам'яткою архітектури та історії національного значення і головним об'єктом історико-культурного заповідника «Старий Луцьк».

Луцький замок зображений на купюрі номіналом 200 гривень і, згідно з концепцією, визначений першим туристичним «магнітом» області. Також серед цікавих для туристів об’єктів – історико-культурний заповідник «Стародавній Володимир», село Сваловичі та національний парк «Прип’ять – Стохід», смт Олика та резиденція Радзивілів, Шацькі озера.

На основі цих «магнітів» в області розроблено відповідні туристичні маршрути. Вони можуть бути як одноденними, так і дво- чи триденними, а якщо йдеться про сплав на байдарках – п’ятиденними. На туристичних маршрутах визначено інфраструктурні об’єкти, де відвідувачі зможуть переночувати та поїсти. Крім того, триває робота над розробкою 3D-турів.

Після завершення презентації главі держави провели коротку екскурсію Луцьким замком, де Володимир Зеленський здійснив свою мрію і порівняв зображення на 200-гривневій купюрі з реальною баштою замка Любарта.

«Схоже? Позаду мене – в’їзна вежа Луцького замку, та сама, що на нашій 200-гривневій купюрі. Завжди мріяв порівняти малюнок з реальністю. У замку відчув дух історії та волинських легенд», - написав Володимир Зеленський у Facebook.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також