Макаронів вистачить на всіх. У планах — конкуренція «мівіні»

2906 0

Ми у соцмережах:

Віктор та Сергій Жабчики

Російське вторгнення змусило переглянути свої плани багатьох виробників Рівненщини. Дорожчає практично усе, а пальне — й зовсім в дефіциті. Та за два місяці підприємці уже звикли до комендантської години, повітряних тривог та постійної перебудови логістики. Більше того, знаходяться й такі сміливці, які можуть не лише втримати свою справу «на плаву», а ще й планують розширення асортименту.

Як нині працює сімейний бізнес, що забезпечує рівнян макаронами, розповів Сергій Жабчик, один з директорів ПП «Віліс»:

— Часи непрості, але намагаємося працювати попри все — колектив виходить на роботу, зарплати і податки сплачуємо вчасно, нікого не звільняли. Двоє наших працівників добровільно вступили до Збройних сил. У перші тижні вторгнення були проблеми з роботою громадського транспорту по місту, тож ми самі організували підвезення працівників на виробництво і розвозили по домівках.

Нині чи не найбільше всіх турбує дефіцит пального, на заправках водіям доводиться стояти в довгих чергах — а це ж впливає і на терміни доставки товарів, збільшення робочого дня. Але ми справляємося, маємо сировину та замовлення. Відчуваємо соціальну відповідальність за продовольчу безпеку — як і решта виробників продуктів. Тому й надалі продовжуємо випуск асортименту макаронних виробів.

Перед Великоднем був певний ажіотаж, адже окрім макаронів різних видів, ми також виготовляємо повидло та кондитерські начинки. Продукція дещо подорожчала, але це вимушений крок — бо зросли в ціні пакувальні матеріали, сировина, логістика. Ми намагаємося використовувати саме українське борошно, по деяких позиціях наші постачальники намагаються налагодити зв’язки в Європі. Приємно відзначити, що влада також сприяє, чим може — як на місцевому рівні, так і на рівні народних депутатів. Зокрема, зверталися до народних обранців щодо імпорту запчастин, необхідних на виробництві.

Допомагаємо й волонтерам. Часто звертаються з різних фондів з проханнями. Був навіть випадок, що хтось побачив у продажу на Закарпатті пачку наших макаронів, подивився зворотну адресу, і потім волонтери зателефонували на «Віліс» по допомогу. Звісно, безкоштовно роздавати усю продукцію ми не можемо. Але по можливості намагаємося йти назустріч. Скажімо, нещодавно придбали для наших захисників позашляховик і тепер передамо його на потреби військових.

У найближчих планах — виробництво макаронів швидкого приготування. Цю ідею ми з батьком виношували ще до початку повномасштабного вторгнення і відступати від своїх планів не будемо.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також