Максимов назвав заяви Шпиги голослівними

2054 0

Ми у соцмережах:

Максимов назвав заяви Шпиги голослівними

Головний міліціонер Волині Петро Шпига у вівторок повідомив журналістам, що у Маневицькому районі копають бурштин вчителі й атомники з Рівненщини, а організовує незаконний видобуток — рівненський криміналітет. Ці заяви начальник УМВС у Рівненській області Сергій Максимов назвав голослівними, запевняючи, що бурштин на Волині копають явно не вчителі та атомники.

ВОЛИНЬ61 Масове протистояння бурштинокопачів з правоохоронцями у Маневицькому районі розпочалося у понеділок. Спершу міліціонери зуміли прогнати старателів, але згодом близько двох тисяч копачів спробували повернутися до лісу, щоб далі видобувати бурштин. Застосувавши зброю, силовики зуміли їх зупинити й затримали близько 200 старателів. У них вилучили півтисячі лопат, бури, сокири, наркотики, видобутий бурштин та 5 тисяч гривень. Правоохоронці затримали й позашляховик "Рендж Ровер" з рівненськими номерами, зареєстрований на 19-річну мешканку села Кідри Володимирецького району. Активісти волинської "Самооборони" запевняють, що мають фотодокази того, що чоловіки, які їхали на цьому авто, підбурювали бурштинокопачів до сутички з міліцією. Самі ж затримані кажуть, що просто проїжджали мимо, побачили натовп і зупинились, щоб "подивитись, що відбувається". В одного з них у мить затримання подзвонив телефон. Йому телефонував працівник карного розшуку Кузнецовського міськвідділу міліції, щоб дати якісь вказівки. Сергій Максимов, начальник УМВС України в Рівненській області:

— Ми проводимо заходи щодо боротьби з незаконним видобутком бурштину на Рівненщині. Щодня мобільні групи з числа працівників СБУ, Державної фіскальної служби, військової служби правопорядку та рівненських правоохоронців не допускають незаконний видобуток бурштину у місцях його покладів. З початку року відкрито 373 кримінальні провадження. Під час незаконного видобутку виявлено 187 осіб, з яких 107 — повідомлено про підозру. Вилучено 106 мотопомп, 26 одиниць транспорту і майже три тонни бурштину-сирцю. Отож старателі шукають інші місця, їздять тепер на Волинь та Житомирщину. Тиждень тому я разом з заступником Віталієм Заславським були у Маневичах, вмовили наших старателів повернутись і не копати бурштин. Вони дослухались до прохання. Потім історія повторилась, і волинська міліція впоратись з нею не змогла. Інформацією щодо причетності "рівненського криміналітету" до незаконного видобутку бурштину на Волині ми не володіємо. А стосовно міліціонера з Кузнецовська, який начебто телефонував одному з чоловіків, які були затримані на Волині, вже проводиться службове розслідування.
tag:Бурштин tag:Бурштинокопачі


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також