Малинове варення: гурманам, класичне і сироїдам

980 0

Ми у соцмережах:

Малинове варення: гурманам, класичне і сироїдам

 

Малинове варення для гурманів

500 г малини, 250 г цукру, 2-3 гілочки м’яти

Ягоди малини викласти шарами, пересипаючи кожен цукром. Відставити на 4-5 год., щоб ягоди пустили сік. Додати помиту і просушену м’яту. Як варення закипить, проварити 10 хв. Вийняти м’яту, розлити варення в стерилізовані банки, закрити кришками і зберігати в темному прохолодному місці. Таке варення виходить дуже ароматним і незвичайним на смак.

Класична малинова п’ятихвилинка

1 кг малини, 1 кг цукру

Ягоди засипати цукром і перемолоти блендером. Перелити в каструлю, довести до кипіння і зняти піну. Варити на повільному вогні 5 хв. Готове гаряче варення розлити по стерилізованих банках. Закрити кришками.

Сире варення

1 кг малини, 1,5 кг цукру

Малину висипати в ємність, засипати цукром  і перетерти дерев'яним товкачиком до однорідності й повного розчинення цукру. Чим довше перетирати ягоди, тим менше варення розшарується під час зберігання. Розкласти в стерилізовані банки, зверху всипати ложку цукру  і закрити кришкою. Зберігати таке варення потрібно обов'язково в холодильнику.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також