Малинове варення для гурманів
500 г малини, 250 г цукру, 2-3 гілочки м’яти
Ягоди малини викласти шарами, пересипаючи кожен цукром. Відставити на 4-5 год., щоб ягоди пустили сік. Додати помиту і просушену м’яту. Як варення закипить, проварити 10 хв. Вийняти м’яту, розлити варення в стерилізовані банки, закрити кришками і зберігати в темному прохолодному місці. Таке варення виходить дуже ароматним і незвичайним на смак.
Класична малинова п’ятихвилинка
1 кг малини, 1 кг цукру
Ягоди засипати цукром і перемолоти блендером. Перелити в каструлю, довести до кипіння і зняти піну. Варити на повільному вогні 5 хв. Готове гаряче варення розлити по стерилізованих банках. Закрити кришками.
Сире варення
1 кг малини, 1,5 кг цукру
Малину висипати в ємність, засипати цукром і перетерти дерев'яним товкачиком до однорідності й повного розчинення цукру. Чим довше перетирати ягоди, тим менше варення розшарується під час зберігання. Розкласти в стерилізовані банки, зверху всипати ложку цукру і закрити кришкою. Зберігати таке варення потрібно обов'язково в холодильнику.