
Сезон малини в розпалі. З малини можна приготувати варення, компоти, перетерти з цукром, заморозити, засушити. А от чи миєте ви перед цим ягоди?
Багато хто не миє, вважаючи, що перетвориться на кашу. Дехто вважає, що малина настільки володіє бактерицидними властивостями, що немає ніякого сенсу мити її. Існує думка, що під час миття вимиваються вітаміни, малина втрачає свої корисні властивості.
Експерти ж твердять: не мити можна малину лише в тому випадку, якщо знаєте, як вирощувалася ягода та збирали її власноруч чистими руками.
Щоб не підхопити кишкові інфекції, не отримати отруєння, малину перед споживанням потрібно обов’язково мити. Але робити це слід правильно. Не під струменем води. Краще налийте в глибоку миску холодної води, опустити туди друшляк з малиною та потримайте декілька хвилин, трохи збовтуючи. Цю процедуру можна повторити декілька разів. Після цього малину можна викласти на паперовий рушник, щоб зайва вода ввібралася.
Чи потрібно мити малину перед заморожуванням? Сухі плоди заморожуються окремими ягодами, а в морозилці, при низьких температурах шкідливі бактерії гинуть. Тому можна й відмовитися від промивання.