Марина Максимчук: «Завдання мінімум — плей-офф»

1225 0

Ми у соцмережах:

Марина Максимчук: «Завдання мінімум — плей-офф»

З перемоги над столичною командою «НУБІП» дебютували на власному майданчику у вищій лізі жіночого чемпіонату України дублерки баскетбольного клубу «Рівне». Перед цим було дві перемоги у Хмельницькому. Загалом в турнірі беруть участь 16 колективів, які розподілені на дві групи. На груповому етапі команди зіграють між собою по два рази вдома і в гостях. Молодіжну команду БК «Рівне» очолює Марина Максимчук.

— Усі дівчата в команді — вихованки нашої обласної спортшколи, — розповідає Марина Максимчук. — За винятком трьох трішки старших усі інші — 2003–2004 років народження. Шестеро з них виступають за збірні України U-16 та U-15. Наше головне завдання — підготувати гравців для команди Суперліги. Думаю, на наступний сезон двоє-троє дівчат поповнять основу. Щодо турнірних завдань, то, як мінімум, хочемо потрапити до плей-офф. Туди виходять по чотири найкращі команди з кожної групи.

— Чи плануєте залучати до дубля гравців основного складу?

— Ми можемо залучати дівчат з головної команди, яким не виповнилося 20 років. Але зробити це буде не так вже й просто, адже чемпіонати вищої та Суперліги проходять паралельно. Можливо, після травми когось і залучатимемо, щоб дати ігрову практику.

— Для вас це дебют у дорослих змаганнях як тренера, хвилювання перед стартом було?

— Звісно, що переживала, адже раніше були лише дитячі команди. Втім, тепер почуваюся комфортно. Працюючи у тренерському штабі збірної U-16, я отримала неабиякий досвід, тепер проектую його на дорослу команду. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також