Маріупольці у Рівному: чим допомогти та як працює центр підтримки?

751 0

Ми у соцмережах:

Маріупольці у Рівному: чим допомогти та як працює центр підтримки?

Богдан Дужик – керівник Центру підтримки переселенців “Я – Маріуполь” у Рівному розповів про потреби переселенців, особливості роботи та поділився історіями про жителів Маріуполя.

За словами керівника Центру Богдана Дужика, відкрито 17 таких центрів, які покривають майже всю Україну й планується подальше розширення точок допомоги.

У нас спектр допомоги великий і хочу підкреслити, що це не лише гуманітарна допомога. Це допомога таких напрямків як: психологічна допомога, освітня, медична, допомога зі знаходженням роботи для переселенців, юридична, що тепер немало важлива в теперішній час для наших маріупольців. І основна ціль нашого центру – це інтеграція маріупольців в ті громади, де вони знаходяться”, – розповів керівник центру.

Особливість центру полягає в тому, що працюють там також переселенці. Тобто маріупольці для маріупольців. Завдяки такій концепції центру, працівники розуміють біль та труднощі, з якими зустрічаються люди. Також маріупольці у центрі можуть задовільнити свої потреби в спілкуванні зі своїми людьми, яких об’єднує рідний дім.

До центру звертаються й з інших областей для отримання допомоги. Для таких людей у центрі надають усю допомогу, окрім гуманітарної, адже кошти на утримання “Я – Маріуполь” отримують з міського бюджету Маріуполя.

Допомоги центру також можуть небайдужі, перераховуючи кошти на рахунок центру для виконання певних індивідуальних запитів.

До нас звернулася чоловік з інвалідністю, який був поранений і в нього немає однієї ноги. Це літня людина, яка пише свою книжку спогадів. І ми придбали для нього ноутбук. Книга його в процесі, й він каже, що купить принтер і надрукує свою книжку про спогади. Також один маріуполець привіз візочок для дитини, й ми передали нашій вагітній маріупольчанці ”, – розповідає Богдан Дужик.

Софія Грицак, студентка 2 курсу Львівського національного університету імені Івана Франка


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також