Маркер здоров’я

1489 0

Ми у соцмережах:

Маркер здоров’я

Нігті — такий же маркер здоров’я, як волосся і шкіра. Тонкі й ламкі нігті «говорять» про нестачу вітамінів і мікроелементів, про патологічні процеси в організмі. Понад двадцять хвороб можуть проявлятися погіршенням стану нігтів.

Нігті можуть ламатися та розшаровуватися при проблемах з органами травлення, анемії, гіповітамінозі — нестачі вітаміну Д, йоду, кальцію і т. д., алергії та інших захворюваннях. Однак стан нігтів також залежить від догляду за ними. Часте використання агресивних лаків, користування побутовою хімією без рукавичок, постійне переохолодження спричиняють висушуванні не тільки шкіри, але і нігтів. Дрібні травми, опіки, куріння — також негативно позначаються на стані нігтів.

Перед покриттям нігтів лаком важливо наносити спеціальний захисний засіб. Після зняття лаку і миття рук корисно наносити на нігтьові пластини не просто крем для рук, а олію — оливкову, жожоба, касторову, кокосову. Корисні для нігтів ванночки з молока і ванночки з морською сіллю. Також допоможуть поліпшити стан нігтів після агресивних лаків або акрилового покриття маски із сиру, вівсяних пластівців і квіток ромашки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також