Машиніст поїзда — при смерті, бо водій вантажівки хотів проскочити?

2682 0

Ми у соцмережах:

Машиніст поїзда — при смерті, бо водій вантажівки хотів проскочити?

У ніч на 3 лютого в Дубно сталася перша за довгий час ДТП на переїзді. Зазвичай в таких аваріях страждають водії автомобілів, проте в цій тяжкі травми отримав саме машиніст локомотиву. А чоловік, який керував вантажівкою, з якою зіткнувся потяг, — вже вдома.

Відео ДТП біля залізничного переїзду у Дубні зафіксувала камера відеоспостереження. В той момент, коли фура зупинилася на коліях, тут проїжджали поліцейські, які патрулювали місто.

Поліцейський Вадим Рогаль розповів Суспільному:

— Підійшли до самого шлагбаума і пробували підняти його або повернути вліво, потому помітили, що наближається потяг з Дубна, який рухався у напрямку Львова. Було декілька секунд на роздуми, гукнув колезі: «Тікай». Не встигли розблокувати водія і відбігли з місця події. За секунду відбулося зіткнення.

Правоохоронці викликали «швидку». Водій вантажівки не травмувався. А от машиніст зазнав травм, його затисло в кабіні. Його деблокували за допомогою аварійно-рятувального обладнання. Травмованого чоловіка на ношах несли коліями до «швидкої».

Головний лікар Дубенської станції швидкої меддопомоги Яків Вагілевич:

— Лікар, який зайшов разом з надзвичайниками у кабіну, з’ясував, що машиніст має черепно-мозкову травму. Видно, його носило по кабіні — ушкодження шийно-грудного відділу хребта. Лікар одразу провів знеболення, наклав шийний комірець для того, щоб знерухомити.

Травмованому машиністу — 27 років, він із Київщини. Його госпіталізували до Дубенської лікарні, потім до Рівненської міської. Діагнози дуже тяжкі: чотири переломи шийного відділу зі зміщенням і з компресією спинного мозку, тетраплегія — різке обмеження рухів у верхніх і нижніх кінцівках.

Водій вантажівки — 37-річний житель Гощі, поліцейські не помітили у нього ознак сп’яніння. Тілесних ушкоджень видимих не мав. Сказав, що стан дороги не дав йому можливості одразу зупинитися, тому і виїхав на переїзд. Фура була завантажена м’ясними та молочними продуктами. Внаслідок зіткнення частини причепа пошкодили будинок біля колії. Проте перевізник, якому належить вантажівка, вже почав його ремонтувати.

Завідувач обласного відділення нейрохірургії Рівненської міської лікарні Микола Тимощук:

— Потерпілий переніс операцію з реконструкції шийного відділу хребта. Його стан стабільно тяжкий, знаходиться в палаті інтенсивної терапії з трахеостомою. Спостерігається позитивна неврологічна динаміка — поява рухів кінцівок. Він у свідомості. Є надія, що хірургічні втручання більше не знадобляться. Проте на його лікування і реабілітацію підуть роки.

Водія вантажівки поліцейські відпустили додому. За вчинену ДТП йому може загрожувати до трьох років обмеження волі.

Речниця поліції Катерина Загурська:

— Водія вантажівки не затримували. Транспортний засіб вилучено. Що саме сталось на переїзді — буде встановлено під час досудового розслідування. У кримінальному провадженні будуть призначені відповідні інженерно-транспортні експертизи.

Натомість заступник начальника Дубенського відділу поліції Михайло Савюк раніше зазначив:

— Водій пояснив, що він пригальмував. Але, скоріше за все, він порушив правила дорожнього руху. Залізничний переїзд регульований, є відповідні знаки, в справному стані світлофор, є відеозапис, видно, що був увімкнений заборонений сигнал.

Як розповів начальник станції «Дубно» Василь Мельничук, пошкоджений локомотив замінили іншим, і потяг продовжив шлях до Івано-Франківська. Затримка його руху становила 3,5 години. Також на деякий час затрималися 14 пасажирських та два вантажних потяги. За інформацією речника Львівської залізниці Андрія Везденка, це перша у 2022 році ДТП на переїзді. Торік таких не було взагалі.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також