Маска для сердечника

832 0

Ми у соцмережах:

Маска для сердечника

Захисна маска може завдавати дискомфорту й іноді навіть становити небезпеку для здоров’я.

У зв’язку з пандемією люди носять маски і, можливо, нам варто до цього звикати, адже експерти прогнозують другу хвилю. Багато людей з різними захворюваннями, особливо серцево-судинними, скаржаться, що в масці важко дихати. Не отримуючи достатньо кисню, серце починає працювати гірше, дихання стає важким, і людина починає відчувати, що задихається. Це не тільки негативно позначається на роботі серця, але і може викликати стрес.

Потрібно пам’ятати, що саме люди із серцево-судинними захворюваннями перебувають у групі ризику — коронавірус для них особливо небезпечний. Виходить, що під час пандемії їм взагалі не варто виходити з дому? Фахівці ВООЗ вважають, що вихід є. Потрібно просто слідувати простим правилам.

По-перше, для людей із серцево-судинними захворюваннями не рекомендується носити маску постійно, але якщо це не перевищує однієї години, то ризиків практично немає. По-друге, обов’язкова вона тільки в місцях скупчення людей, тобто якщо ви йдете по лісу або парку на самоті, маску можна зняти. Особливу небезпеку становлять закриті простори — магазини, аптеки, громадський транспорт та ін. У таких місцях знімати маску категорично не рекомендується.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також