«Маска – це лише квиток на автобус, проїзний в метро або пропуск в магазин», - київський лікар

886 0

Ми у соцмережах:

«Маска – це лише квиток на автобус, проїзний в метро або пропуск в магазин», - київський лікар

Київський інфекціоніст Євген Дубровський розкритикував масковий режим в Україні й пояснив, чому він так вважає.

 

За словами медика, що працює у лікарні №4, багато разів використана маска не дає жодного захисту, а навпаки.

Доктор на своїй сторінці у  Facebook пояснив, що така маска завдає шкоди, а не приносить користь.

"Невже хтось серйозно вважає, що брудна, пом'ята, вже сотні разів використана маска це — надійний захист? У кишені штанів лежить зім'ята в комок пов'язка, яка стикається з внутрішньою і зовнішньою поверхнею десятки разів на день і потім одягається на обличчя. Я більш ніж впевнений, що в такому вигляді і з такими правилами використання шкоди від масок набагато більше, ніж навіть потенційної користі", - написав лікар.

Річ у тому, що на масці в результаті багаторазового використання за день накопичується величезна кількість патогенів і токсинів. Не варто забувати про ефект перегрівання і гіпоксію, яка особливо небезпечна для літніх людей.

"Медична маска в такому вигляді, як ми її використовуємо, це вже давним-давно не засіб захисту, а всього лише квиток на автобус, проїзний в метро або пропуск в магазин. Тим більше, всі ці тканинні пов'язки на обличчі – про який захист мова?" - дивується медик.

Дубровський вважає, для того щоб людина постійно міняла маску - її ціна повинна бути доступною, а не 10 гривень за штуку. Тоді б українці змінювали її кожні дві години, як і годиться.

"Все, що ми спостерігаємо зараз, – лише зовнішня показуха. Реальна картина використання масок не має ніякого відношення до протиепідемічних заходів. На жаль", - резюмував лікар.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також