Маски повертаються до Рівного!

3133 0

Ми у соцмережах:

Маски повертаються до Рівного!

Як і прогнозували, восени COVID-19 знову нагадав про себе. А статистика хворих у жовтні змушує повернути масковий режим у Рівному. Епідеміологи вважають, що це допоможе боротися з коронавірусом, який тепер перетворився на сезонну хворобу. Посилити карантинні обмеження планують у найближчі тижні рішенням обласної комісії ТЕБ і НС. До маскового режиму вже повернулися у Тернополі та Житомирі.

Віктор Мороз, завідувач відділу епіднагляду та профілактики інфекційних хвороб Рівненського обласного центру контролю і профілактики хвороб:

— З серпня чітко прослідковується тенденція до збільшення кількості хворих на COVID-19. Тоді за тиждень фіксувалося в середньому 79 нововиявлених хворих по всій області. Однак зараз лише у попередній тиждень було виявлено 1738 хворих. І це ще на 14% більше, ніж у тиждень, що був перед цим.

Взагалі в осінньо-зимовий період у нас відбувається зростання захворюваності на гострі респіраторні інфекції. Це пояснюється холодом і тим, що все більше людей перебувають в приміщеннях, які не провітрюються. Звісно, захисна маска не дає 100% захисту від хвороби. Однак носіння маски — це мінімальний захист, який повинен бути. Якщо хвора людина носить маску, то вона зменшує кількість поширення збудників хвороби. Здорова ж людина у масці має менше шансів захворіти. Тому й потрібен масковий режим. Ми уже порекомендували керівництву області його запровадити. Також закликаю людей робити щеплення, які вбережуть від тяжкого перебігу COVID-19, провітрювати приміщення та проводити вологе прибирання.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також