Матчук хоче дружити з білорусами та частувати салом туристів

2607 0

Ми у соцмережах:

Матчук хоче дружити з білорусами та частувати салом туристів

Щойно голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук повернувся із Польщі, де він брав участь у міжнародному семінарі «Навколо Балтики — європейські ініціативи», як його разом з колегою з Волині Миколою Романюком запросили на вихідні у Кобрин Брестської області — святкувати «Дожинки-2009». На свято закінчення збору врожаю, яке пишно відзначали колись і у нас, приїхав білоруський президент Олександр Лукашенко.

Ніяких проблемних питань, наприклад, прикордонного Полісся, голови облдержадміністрацій з п.Лукашенком не обговорювали. — Це був формат покращення тону, а не обговорення якихось питань, — пояснює пан Матчук. — Проте Лукашенко сам до нас підійшов і розмовляв лише з нами. Матчук також розвіяв чутки про можливість допомоги білоруською технікою у зборі українських врожаїв. Проблеми у нас насправді не зі збором врожаю, а з його реалізацією. І саме цього не розуміють білоруси, у них збереглася система колгоспів і радгоспів, які фінансуються державою. Тож проблем з реалізацією білоруські селяни не мають. Задавнені питання — відсутність демаркації українсько-білоруського кордону на багатьох його ділянках та проблеми, які мають поліщуки, що живуть у прикордонні — будуть обговорювати в Чернігові в жовтні керівники прикордонних областей. При цьому Віктор Матчук пообіцяв, що навіть якщо Міністерство закордонних справ, куди надіслані відповідні листи, й не внесе ці питання в програму зустрічі, п.Матчук неодмінно їх порушить сам... У Польщі ж на семінарі Віктор Матчук ніяких конкретних угод не підписував — це була така собі політико-дипломатична зустріч, яка не передбачає інвестиційних угод. Та й не готова нині Польща до зовнішніх інвестицій, аби хоч розпочаті не згорнулися. А тим часом п.Матчук хоче привабити іноземних туристів тутешніми варениками та салом. — Голова облдержадміністрації повідомив про те, що програма входження Рівненської області в європейську спільноту зі збереження кулінарної спадщини завершується. Відтак в каталогах європейських туристичних компаній з’явиться й Рівненська область. Право на статус «Тут зберігається кулінарна спадщина Рівненщини» видаватиме закладам облдержадміністрація. — Туристів цікавлять наші вареники, деруни, сало та самогон, — каже п.Матчук.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також