Материнське молоко може врятувати дитині життя під час війни

713 0

Ми у соцмережах:

Материнське молоко може врятувати дитині життя під час війни

Фахівці Дитячого фонду ООН в Україні (UNICEF Ukraine) нагадують про важливість грудного вигодовування. Адже материнське молоко не лише заспокоює немовля і забезпечує його всіма необхідними поживними елементами, а й може стати порятунком в умовах, коли немає можливості приготувати суміш. Та й вбереже від дефіциту вологи, якщо доведеться годинами або днями сидіти в укритті. І пояснюють: більшість жінок фізично здатні годувати грудьми. Однак грудне вигодовування може потребувати практики та наполегливості, а також підтримки від рідних та оточення.

 - Це те, чому потрібно вчитися і мамі, і дитині, - наголошують в UNICEF Ukraine. - Для успішного вироблення молока дуже важливо почати прикладати дитину до грудей в першу годину після народження, оскільки рефлекси дитини в цей час дуже сильні. Постійне перебування малюка з матір'ю, частий контакт "шкіра до шкіри" та прикладання дитини до грудей допоможуть розпочати грудне вигодовування.

Якщо слідувати цим порадам одразу не виходить і потрібна допомога, фахівці радять звернутися до консультанта з лактації або іншого кваліфікованого спеціаліста. Не можна годувати немовля материнським молоком, тільки якщо у мами ВІЛ-інфекція - адже у нього потрапляє вірус. А загалом протипоказів вкрай мало і визначити їх може тільки ваш лікар.       

Цікаві поради молодим матерям UNICEF Ukraine виклало у формі графіки.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також