Мати чотирьох дітей пішла в Європейський суд, щоб покарати чоловіка-тирана

1207 0

Ми у соцмережах:

Мати чотирьох дітей пішла в Європейський суд, щоб покарати чоловіка-тирана

14 років тому рівнянка Ірина Левчук народила дівчаток-трійнят. У родині виховувався ще старший братик. Місто подарувало багатодітній родині чотирикімнатну квартиру. Усі раділи. Проте щастя тривало недовго.

Через рік, розповідається в телесюжеті ТСН, чоловік Ірини з добропорядного сім'янина перетворився на тирана, почав випивати і бити дружину на очах дітей. Ірина звернулася в поліцію, кримінальну справу відкрили, але це нічим так і не закінчилося. Жінка терпіла знущання 6 років, сподіваючись, що сімейне життя якось налагодиться.

Потім Ірина подала на розлучення, але з чоловіком довелося ділити квартиру. Він напивався і бив її на очах у дітей. Поліція приїздила, відкривала справу і їхала геть. Але Ірина не могла більше терпіти. Жінка пішла в суд, щоб виселити колишнього чоловіка з квартири. Проте він подав апеляцію і виграв. Тоді Ірина подала касацію у Верховний суд і програла. Чоловіка у квартиру повернули.

Щоб домогтися справедливого покарання для чоловіка-тирана, Ірина звернулася до Єропейського суду з прав людини. І виграла. Це був, фактично, позов до України. Тож тепер Україна повинна виплатити Ірині 4,5 тисячі євро компенсації за моральну шкоду. А Верховний суд зобов'язаний переглянути своє рішення. А ось Ірині чоловік повинен буде виплатити понад 80 тисяч боргу з аліментів, частина його квартири — під арештом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також