Матимуть восени нове житло

1203 0

Ми у соцмережах:

Матимуть восени нове житло

Половина вихованців Мирогощанського дитячого будинку-інтернату на Дубенщині невдовзі перейде жити у новий двоповерховий корпус. Будівельні роботи над будівлею – вже на фінішній прямій.

- Нині в інтернаті перебуває понад сто вихованців з інвалідністю. Їхній вік – різний: від 4 до 35 років. Тому є три відділення – дитяче, молодіжне й психоневрологічне. Але для такої кількості проживаючих у діючій будівлі не вистачає житлової площі. Тож введення в експлуатацію нового корпусу її розвантажить. Таким чином покращаться умови наших підопічних, - розповідає Григорій Буркацький, керівник установи.

Новий корпус почали будувати понад рік тому. За цей час вдалося зробити чимало: звести двоповерхову будівлю «з нуля», яка має широкі балкони та зручні сходи, піднятися на другий поверх можна ліфтом. До будівлі підвели пандус. Корпус оснащений сучасною системою протипожежної безпеки. Є житлові кімнати для дітей, ігрові та навчальні зали. Буде тут й реабілітаційна з тренажерами. Працюють будівельники й над благоустроєм території навколо нового корпусу. Тут буде ігрова зона, встановлять паркан та вкладуть доріжки.

Роботи над корпусом знаходиться на завершальному етапі. Заплановано, що вже 1 вересня діти з вадами розвитку перейдуть у нове приміщення. З вихованцями закладу займатимуться педагоги, психологи, реабілітологи. Тому підопічні інтернату матимуть належний догляд та психологічну підтримку.

Кошторисна вартість об’єкту – 12 мільйонів. Торік з Державного фонду регіонального розвитку на будівництво спрямовано 7,6 мільйонів гривень, з обласного бюджету – майже 830 тисяч гривень. Цього року заплановане дофінансування проекту також за кошти Державного фонду регіонального розвитку, повідомляє прес-служба РОДА.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також