Матіос заявив, що військовики на рівненському полігоні, найімовірніше, загинули через службову недбалість

2225 0

Ми у соцмережах:

Матіос заявив, що військовики на рівненському полігоні, найімовірніше, загинули через службову недбалість

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос вчора на своїй сторінці у Facebook розповів про хід розслідування п’ятничної трагедії на рівненському полігоні, під час якої загинули троє військовиків, ще дев’ятеро отримали поранення.

Нагадаємо, вранці на полігоні під час навчань розірвався міномет «Молот». Це не перший раз, коли «Молоти» вибухають, забираючи життя військовослужбовців, проте військовий прокурор зазначає, що вибух, швидше всього, трапився через службову недбалість.

- Найперше, співчуваю всій 128-й бригаді і батькам загиблих, - написав Матіос. – Показання учасників навчань різняться. Ніхто не може точно сказати, чи був перший вистріл і несправність міномета, чи вибух стався через подвійне заряджання. На думку слідства, міномети працювали без запобіжників, що спричинило змогу подвійного заряджання. Вибух відбувся відразу після чергового заряджання. Характер та обставини розриву міномету також на це вказують. Попередньо, у діях незалежного спостерігача стрільб є всі ознаки службової недбалості: відстань між мінометами - 8 метрів замість передбачених вимогами 20-ти, глибина окопів також не відповідала нормативам. Детальні висновки дасть відповідна експертиза. Всі речові докази (залишки та осколки міномета та міни) вилучені.

Додамо, що сьогодні на Закарпатті прощаються із загиблими на рівненському полігоні військовиками: 40-річним командиром мінометної батареї, та 22-річним та 43-річним солдатами.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також