Майбутні захисники України присягнули в Острозі на вірність народу

1255 0

Ми у соцмережах:

Майбутні захисники України присягнули в Острозі на вірність народу

В обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Костянтина Острозького відбулася інавгурація ліцеїстів.

Цьогоріч до закладу вступили 72 юнаки. Загалом же базову середню освіту та військову підготовку тут здобувають 139 молодих людей.

За 22 роки роботи заклад випустив 1275 ліцеїстів. Більшість із них сьогодні боронять українську землю на Сході та Півдні України.

На жаль, вісім випускників ліцею віддали за нас свої життя. Пам’ять про них під час церемонії інавгурації вшанували хвилиною мовчання.

- Інавгурація – це особливий момент в житті кожного з вас. Адже ви обрали непростий і, водночас, почесний шлях – захищати свою державу, свій народ. Дякую вам за такий вибір! Переконаний, що всі ви – молоді і завзяті, які лише місяць тому одягнули піксель, за кілька років станете прикладом честі, сміливості й відданості Україні, - наголосив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, вітаючи першокурсників та батьків зі знаковим у їхньому житті днем.

Голова облради долучився до церемонії вручення посвідчень ліцеїста, а також ознайомився з матеріально-технічною базою навчального закладу та історією його випускників, повідомляє пресслужба Рівненської обласної ради.

Серед них – Захисник України Олександр Тоненчук, який є лицарем трьох орденів Богдана Хмельницького та ордену «За мужність» ІІІ ступеня.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також