Майстриня з Рівненщини продає ікону, щоб допомогти ЗСУ

771 0

Ми у соцмережах:

Фото - Суспільного

Майстриня з Рівненщини вишила ікону під назвою "Молюся за перемогу України".

Цю роботу Надія Кравчук планує продати, щоб допомогти українським військовим, повідомляє  Суспільне.

Над полотном із зображенням Богородиці майстриня працювала три місяці. Жінка сама із села Колоденка Рівненського району почала вишивати ікону з перших днів повномасштабного вторгнення.

- Як почалась війна і я почала її вишивати. Тривога – невістка та внучка біжать вниз. А баба сидить, вишиває. «Коли ви будете спати?», — запитують. А я кажу: «Вишию ікону, і як вишию, то закінчиться війна». Вони до мене кажуть: «То вишивайте, не спіть»", — розповідає майстриня.

Вишита на іконі Богородиця, яка схиляє голову у молитві, символізує берегиню українського війська. Ціну власної роботи жінка поки не знає, проте покладається на розуміння людей, які купуватимуть картину.

- Звичайно хотілося б чим дорожче продати, тим краще перерахувати на ЗСУ було б, — говорить жінка.

Окрім ікон, майстриня шиє сорочки-обереги для рідних та в'яже шкарпетки для воїнів.

- Купила 10 мотків ниток. Вив'язала ще собі жилетку, але так ні разу її й не одягнула. Багато у мене родичів у ЗСУ і я вирішила всім зв'язати шкарпетки. Я розпустила ту жилетку, розпустила светр, розпустила інший светр. Шкарпеток з 30 вив'язала, — розповідає пані Надія.

У майстрині ще не було власної виставки вишитих картин та немає знайомих, які допомогли б організувати аукціон. Тому пані Надія просить охочих придбати картину зателефонувати їй особисто за номером — 067 129 2969.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також