Майже 15 тисяч рівнян не платять аліментів

1446 0

Ми у соцмережах:

Майже 15 тисяч рівнян не платять аліментів

Майже 15 тисяч мешканців Рівненщини є боржниками, бо не платять аліментів. Третина із них - мають статус "злісних" і підпадають під санкції.

Про це повідомили на спільній прес-конференції новопризначена керівниця обласної юстиції Оксана Сальчук та керівник виконавчої служби Сергій Дмитрієнко. Серед боржників є й три сотні жінок, із яких стягують гроші на утримання дитини, найбільше таких - на Рокитнівщині, повідомляє телеканал UA: Рівне..

Нагадаємо, із початку цього року в рамках закону "Чужих дітей не буває" в державі посилили відповідальність за ухилення відсплати аліментів. Зокрема, боржників обмежили у виїзді за кордон та праві користуватись авто. За словами Сергія Дмитрієнка, загалом з боржників на Рівненщині з початку року зібрали майже 48 мільйонів гривень.

Керівниця управління юстиції зазначила, що із 29-го серпня в Україні знову посилюється відповідальність за несплату аліментів. Зокрема, нараховуватимуть пеню від 20-ти до 50-ти відсотків, залежно від терміну ухиляння. Боржнику можуть призначити громадські роботи, а якщо він їх ігноруватиме, законодавець передбачив дворічний термін за гратами. Якщо ж неплатник уже в місцях позбавлення волі - йому призначать роботу, аби він міг сплачувати аліменти.

Крім цього, під поняття "злісний боржник" потраплятимуть після 4-х місяців несплати, а не після шести, як зараз. Рахунки боржника виконавці зможуть блокувати, а банки одразу попереджатимуть, якщо така людина стає у них клієнтом. А ще народні депутати визначили, що, маючи борг по аліментах, людина не може брати участь у виборах або мати керівну посаду.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також