Майже 90 тисяч гривень зібрав традиційний велопробіг до Білого озера

697 0

Ми у соцмережах:

Майже 90 тисяч гривень зібрав традиційний велопробіг до Білого озера

4 червня відбувся традиційний щорічний велопробіг Рівненської АЕС від Вараша до перлини Полісся — Білого озера. Спортивний захід вже не один рік знаменує старт оздоровчого сезону на реабілітаційно-оздоровчому комплексі РАЕС «Біле озеро». Цьогоріч захід зібрав чи не найбільшу кількість учасників за історію свого існування. Причиною цього стала благодійна мета — збір коштів на придбання тепловізорів для Збройних сил України.

Захід згуртував не лише мешканців громади, а й гостей з різних куточків України, у тому числі з інших міст-супутників вітчизняних АЕС. До велосвята традиційно долучились і рівненські атомники — представники багатьох структурних підрозділів та керівництво Рівненської АЕС. Чимало дорослих приїхали долати благодійний заїзд разом з малечею. Справжнє захоплення серед велосипедистів викликав «пожежний» велосипед — експонат музею Другого державного пожежно-рятувального загону з охорони РАЕС.

Усього до події долучилися близько 300 велолюбителів різних поколінь, і кожен з них отримав жовто-блакитний номер. Безпеку учасників заходу забезпечували полісмени, медики та волонтери-рятувальники осередку першої домедичної допомоги. Пробіг проходив єдиною колоною через села Стара Рафалівка, Собіщиці, Більська Воля та Рудка. Дорогою велосипедисти зупинялись на короткий відпочинок. На фініші приємним підсумком подолання 25-кілометрового маршруту стала запашна юшка від організаторів та відпочинок на озері в дружному колі друзів, рідних та колег.

За результатами благодійного велопробігу його учасникам вдалося зібрати 89 307 гривень для потреб ЗСУ. Під час заїзду велосипедисти використовували національну символіку, чим підкреслили єдність українського народу та віру в нашу Перемогу.

— Приємно, що до нашого благодійного заходу долучилося стільки небайдужих людей. Попри війну ми маємо продовжувати жити, допомагати одне одному, підтримувати військових та показувати приклад нашим дітям, — коментує незмінний учасник велопробігу до Білого озера — генеральний директор РАЕС Павло Павлишин. — Це не останній благодійний захід Рівненської АЕС. У червні ми плануємо провести вже відомий для багатьох українців веломарафон «100 ВЕЛОwatt», кошти з якого будуть також спрямовані на потреби українських захисників.

Юлія КУЛАЄВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також