Медики рекомендують ходити пішки після їди

604 0

Ми у соцмережах:

Медики рекомендують ходити пішки після їди

Мабуть, усі знають, що ходити надзвичайно корисно. Особливо тим, хто веде не надто активний образ життя. А ще корисно робити це після їди.

Як зазначають фахівці, прогулянка пішки після їди сприяє зниженню рівня цукру в крові, а також позитивно впливає на інші важливі для життя процеси.

Частенько після їди тягне на сон, але медики радять долати свою тимчасову слабкість. Замість нерухомого відпочинку краще практикувати «травну прогулянку», тобто ходити пішки.

Фахівці пояснюють: коли ми їмо їжу з високим вмістом вуглеводів, а потім перестаємо рухатися, рівень цукру в крові різко підвищується і залишається високим ще протягом кількох годин. У результаті це негативно позначається на здоров'ї. Підвищений рівень цукру в крові спричиняє ушкодження нервів, кровоносних судин, багатьох органів, провокує розвиток інсулінорезистентності та разом з нею — цукрового діабету 2 типу.

А ходьба пішки після їди захищає від значних сплесків рівня цукру в крові та навіть сприяє його зниженню. Зокрема, дослідження Американської діабетичної асоціації свідчить, що ходьба ефективна для зниження рівня цукру в крові у людей похилого віку з переддіабетом.

Медики зазначають, що через 30 хвилин після їди рівень цукру в крові досягає максимальних значень, і саме в такий момент його доцільно знижувати за допомогою помірних вправ.

Також прогулянка пішки після їди поліпшує травлення. запобігає запорам, а також допомагає впоратися зі стресом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також