Медицина на Рівненщині: потрібні зміни, бо війна

1968 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Три роки тому в області реформували управління охорони здоров’я — створили департамент, приєднавши до нього управління цивільного захисту. Тепер, через три роки, знову заговорили про необхідність реформування — бо нові виклики, через війну, тож вирішили розділити ці дві галузі.

Сергій Подолін, перший заступник голови Рівненської ОВА:

Було вирішено роз’єднати два підрозділи ОДА — цивільного захисту та охорони здоров’я населення. Такий крок потрібен для того, щоб посилити ефективність роботи цих двох галузей. Адже війна принесла в область нові виклики. Медицина тепер має активно займатися великою кількістю поранених захисників та внутрішньо переміщеними особами.

Нагадаю, що з початку війни прихисток на Рівненщині знайшли 55 тисяч українців, які виїхали із зони бойових дій. Одночасно виникло багато викликів у галузі цивільного захисту: бомбосховища, шляхи евакуації населення та інші речі. Тому було вирішено, щоб два ці підрозділи функціонували як окремі структури. Разом з тим вони будуть підсилені. Охорона здоров’я залишиться департаментом, а цивільний захист з відділу перетвориться на управління. До управління цивільного захисту буде додано відділ взаємодії з військовими та правоохоронними органами.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також