Медкомісії: 95% юнаків на Рівненщині непридатні до служби у війську

2537 0

Ми у соцмережах:

Медкомісії: 95% юнаків на Рівненщині непридатні до служби у війську

Таку статистику сьогодні озвучив заступник військового комісара Рівненщини Андрій Купчак, розповідаючи про результати осіннього призову юнаків, який президент продовжив до кінця грудня.

За словами пана Купчака, з Рівненщини на службу у різних військових частинах ЗСУ, а також прикордонній службі та Нацгвардії уже відправили 350 військовозобов’язаних. Серед відправлених є і хлопці, яким ще немає 20-ти. Їх, за словами Андрія Купчака, призвати до війська легше, аніж старших за віком.

Як зазначив заступник військового комісара, лише 5% юнаків медкомісії визнають придатними для проходження строкової служби. Таки низький результат у військкоматі пов’язують не з критично поганим станом здоров’я військовозобов’язаних на Рівненщині, а з нечесною роботою медиків. Пан Купчак, зокрема, згадав два останні випадки – у Рівному та Володимирці – коли членів військової медкомісії затримували на хабарах.

До кінця року з Рівненщини ще мають відправити 250 строковиків. Наразі область дотримується виконання плану.

Втім, 15 тисяч військовозобов’язаних на Рівненщині ухиляються від призову і не з’явилися у військкомати. Уже відкрити 20 кримінальних проваджень, сім з яких стосується хлопців із Сарненського району.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також