Медова з перцем: міфи і правда про легендарний напій

1096 0

Ми у соцмережах:

Медова з перцем: міфи і правда про легендарний напій

Українці – креативна нація. Адже у кого ще могла виникнути ідея поєднати горілку, мед, перець і трави, щоб отримати і міцний напій для будь-якого застілля, і подарунок, який можна з гордістю презентувати навіть іноземному гостю.

“Українська медова з перцем” протягом багатьох років користується незгасною популярністю і навіть стала візитною карткою нашої країни. Як і будь-який видатний продукт, вона встигла обрости міфами і легендами. Сьогодні ми спробуємо розібратися, що з цього правда, а що лише домисли. Міф 1. Для “Медової з перцем” потрібен мед з гірчинкою. Щоб отримати його, спеціальна людина на пасіці дратує бджіл Відбираючи мед (як правило, гречаний), фахівці Nemiroff особливу увагу звертають не тільки на його основні якості, але й на наявність у смаку й ароматі легкої гірчинки. Вона необхідна для того, щоб забезпечити гармонійне поєднання компонентів. А ось яким чином бджолярі забезпечують цю гірчинку, мабуть, знають лише вони і... бджоли. У будь-якому разі жодних сторонніх домішок у меді бути не може – виробник суворо це контролює. А закуповує солодкий продукт винятково на перевірених пасіках. Міф 2. В Індії перець чилі для “Медової з перцем” мають право збирати і чистити тільки чоловіки, оскільки там прийнято вважати, що це напій винятково для чоловіків Можливо, це і не міф, а прояв винахідливості індійських чоловіків. Стверджувати не беремося (раптом це взагалі такий шифр: “Пішов збирати чилі”). Але перець чилі для “Медової” справді поставляється з Індії. Щоправда, цілим. А чистять його вже на заводі Nemiroff. Звичайно ж, займатися цим можуть як чоловіки, так і жінки. Але перед тим, як потрапити в Україну, перець проходить справжній кастинг, на якому ретельно вивчають його колір, розмір і навіть враховують дотримання всіх вимог при сушінні. Кожен перчик кладуть у пляшку вручну – і це ще одна можливість проконтролювати його якість. Міф 3. Докладний рецепт “Медової з перцем” знають тільки дві людини в усьому світі Насправді таких людей набагато більше. Але вони справді не мають права розголошувати, які саме трави і в яких пропорціях використовуються для створення “Медової з перцем”. Завдяки цьому досі нікому не вдалося створити навіть приблизно схожий напій. Міф 4. Пляшка “Медової з перцем” без дозатора – це підробка Вся “Медова з перцем” завжди випускалася без дозатора. Можливо, поява цього міфу пов'язана з тим, що в лінійці продукції Nemiroff дозатора немає тільки у неї. Це зроблено для того, щоб перець чилі міг вільно потрапити в чарку. Як використовувати його далі – справа смаку. Ті, кому не вистачає гострих відчуттів, можуть його з'їсти. Нерідко дбайливі господині використовують такий перчик у кулінарії. Міф 5. Якщо у вашу чарку впав перець чилі, вам іти за наступною Це зовсім не міф, а традиція, яка своїми коренями сягає в епоху козацтва. Ще в часи Запорізької Січі козаки любили побалувати себе горілкою з перцем. У них було неписане правило: останнім отримував свою порцію наймолодший козак – джура. Відповідно, йому й діставався перець з пляшки. А на знак поваги до старших товаришів джура завжди біг по “добавку”. Зараз звичай втратив ультимативний характер, але суть його не змінилася. Якщо на вас закінчилася “Українська медова з перцем” і маленький чилі впав у вашу чарку, просто усміхніться і оперативно поставте на стіл ще одну пляшку. Міф 6. “Медову з перцем” можна вживати тільки в чистому вигляді Неправда. “Медова з перцем” унікальна тим, що її можна вживати як за правилами класичних настоянок (попередньо зігрівши чарку в долоні, а потім насолодившись букетом), так і як основу для коктейлів. Особливо підходить вона для “Кривавої Мері”, оскільки вже містить перець, що не вимагає додавання соусу табаско за класичною рецептурою цього коктейлю. Міф 7. “Медова з перцем” зігріває у 7 разів швидше за камін та у 3 рази швидше за тепловентилятор Нам стало цікаво, звідки такі цифри? Невже хтось проводив подібні дослідження? Якщо так і результат виявився саме таким, ми не здивуємося, адже зігріваючий ефект від перцівки обговорюється з давніх часів. А тому цей напій завжди користувався особливою популярністю в холодну пору року. Ось і “Медовою з перцем” часто пригощають зі словами “Не мерзни!”. Як бачите, “Українська медова з перцем” – напій у буквальному сенсі легендарний. А ще його можна сміливо вважати нашою гордістю, адже “Медову” знають і люблять у багатьох країнах світу. До речі, кажуть, що в одній з країн “Українська медова з перцем” упевнено перемогла в рейтингу найкращих подарунків на новосілля. Правда це чи черговий міф, ми обов'язково з'ясуємо і, звичайно ж, вам розповімо. НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я.

Текст розміщено на правах реклами


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також