Медзаклади Рівного потребують волонтерської допомоги

1399 0

Ми у соцмережах:

Медзаклади Рівного потребують волонтерської допомоги

З початком повномасштабного вторгнення окупантів навантаження на лікувальні заклади нашого міста значно зросло.

До пацієнтів медзакладів додалась значна кількість внутрішньо переміщених осіб, а, крім того, лікування і реабілітацію після поранень на фронті у шпиталях міста проходять бійці ЗСУ та Сил оборони України. Зокрема, головний лікар Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни Андрій Бурачик каже, хоча і держава, і міжнародні благодійні фонди активно працюють над тим, аби забезпечити поранених бійців всім необхідним, все ж, допомога місцевих громадських і волонтерських об’єднань є надзвичайно важливою і потрібною.

 “На сьогодні основні потреби госпіталю державою забезпечені. Це стосується лікарських засобів і виробів медичного призначення. Додатково, маємо досить значну допомогу для лікування наших пацієнтів від МОЗ України та Всесвітньої організації охорони здоров’я. Тому в питанні забезпечення лікувального процесу гострої потреби немає. Однак підтримка з боку місцевих громадських і волонтерських організацій для наших пацієнтів теж дуже цінна. Це, в першу чергу, індивідуальні засоби гігієни, одяг, який бійці можуть використовувати в палатах в якості змінного, солодощі і різні інші продукти харчування, які урізноманітнять військовим їхній раціон. Крім того, я вважаю, така допомога містить важливий психологічний аспект, це моральна підтримка, турбота - зазначає начальник Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни Андрій Бурачик.

Віктор Шакирзян, керівник громадської організації “Рівне Разом”, яка постійно опікується подібними медзакладами каже, незважаючи на те, що держава загалом багато робить для забезпечення медичних закладів міста і області, допомога від волонтерів все одно дуже потрібна.

Це, в першу чергу, стосується найбільш вживаних виробів медичного призначення, систем, шприців, інших розхідників, перев'язувальних матеріалів, засобів особистої гігієни.

“Постійно на зв'язку з багатьма закладами, переважно з лікарняними закладами міста і з тими, що розташовані поруч біля Рівного. Дізнаємося, які є потреби, намагаємось оперативно знаходити, купувати, передавати це медичним колективам. Адже навантаження на медзаклади в умовах війни значно зросло і, звісно, пріоритет - це допомога пораненим нашим захисникам. Що стосується конкретно Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни, то наша організація раніше вже доправила сюди медичне оснащення зі Швеції, яке передали для порятунку військових наші партнери. Ще до цього допомагали закладу продуктами харчування і ось це уже третій гуманітарний вантаж, який волонтери “Рівне Разом” передають госпіталю. Тут чимало необхідного медичного інвентарю, розхідні матеріали і продукти харчування. Зараз чекаємо від наших партнерів ззакордону нову партію допомоги, і в міру її надходження знову завітаємо сюди та в інші медзаклади, які опікуються військовими”, - розповідає Віктор Шакирзян.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також