Меморіальну дошку пам`яті загиблих Героїв відкриють у Рівному

863 0

Ми у соцмережах:

Меморіальну дошку пам`яті загиблих Героїв відкриють у Рівному

У Свято-Покровському кафедральному соборі відслужили заупокійну літургію та освятили місце, де встановлять дошку з іменами та світлинами військових Рівненщини, які віддали своє життя у російсько-українській війні. Пам’ятну дошку встановлять за ініціативи Віктора Шакирзяна та «Рівне Разом», на прохання батьків, родичів та волонтерів.

 Меморіальну дошку встановлять саме тут на подвір’ї Покровського собору не випадково, за словами владики Іларіона, цей собор вже давно стає у нашому місті справжнім центром духовного життя.

-          З ініціативи батьків, родичів, волонтерів діти, яких загинули у війні на Донбасі вирішили, що саме тут, на цьому подвір’ї, буде встановлена пам’ятна дошка з іменами і світлинами наших героїв. Ми, звичайно, духовенство з радістю на це погодилися, бо де, як не в храмі, має звершуватись поминальна молитва. Є багато добрих ініціатив, але коли немає можливості зробити це, то вони так і залишаються нашими побажаннями. Це не передвиборча агітація, це є факт, який звершується. Я щиро дякую Віктору Шакирзяну, який взявся зробити цю добру справу ще влітку і ми довго до неї готувалися, - зазначив Владика Іларіон.

Після поминальної панахиди рідним бійців посмертно вручили відзнаки за жертовність та любов до України. Мама воїна, який загинув на Сході України, Наталя Волошина розповіла, що її син пішов на війну із самого початку у 2014 році і після лише 72-х днів виконання завдання, блокпост, де він був - підірвали.

-          Після загибелі сина, це одна з найдорожчих нагород, тому що в самій назві вже є відповідь на питання, яке дуже часто до сьогодні задають: за що ці хлопці пішли і загинули. За любов до України за любов до рідної землі, за любов до матері. І хочу сказати, що потрібно вшанування, щоб рівняни, приходячи до храму, не забували і тих, кому ми сьогодні зобов’язані, тим, що ми можемо спокійно сьомий рік ходити до церкви, вчити наших дітей. Сьогодні світ дуже полярний, одні розуміють в який час ми живемо, інші не розуміють. Саме вшанування тих людей, тих дітей, тих молодих хлопців, які могли жити і жити… Вони розуміли, яка навала насувалася і стали боронити і до цих пір боронять і низький уклін їхнім матерям та чоловікам за те, що у них такі цінності, які не купиш за гроші, - розповіла мама воїна, який загинув на Сході України Наталя Волошина.

Вже 15 жовтня на території Свято-Покровського кафедрального собору розпочнуть встановлювати меморіальну дошку памяті Героям Небесної Сотні та загиблим воїнам АТО.

Передвиборча агітація


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також