Мер американського міста Атенс читав на Рівненщині лекцію студентам в укритті

451 0

Ми у соцмережах:

Мер американського міста Атенс читав на Рівненщині лекцію студентам в укритті

Мер американського міста-побратима Острога став амбасадором Рівненщини. Впродовж тижня мер міста Атенс (штат Огайо, США) Стів Паттерсон перебував в області з робочим візитом.

Вражений тими викликами, з якими щодня в умовах війни стикаються українці, пан Стів пообіцяв докладати максимальні зусилля задля допомоги Рівненщині та загалом Україні. До слова, мер має українське коріння. Його дід родом із Криму, у 1911 році емігрував до США.

Як розповіли в управлінні міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Рівненської ОДА, головна увага пана мера була прикута до міста-партнера Острога. Водночас він провів декілька зустрічей із керівництвом області, місцевим бізнесом, прочитав лекцію в Національному університеті «Острозька академія» , виступив з промовою на сесії Острозької міської ради та долучився до вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Пан Стів поділився з присутніми своїми враженнями від побаченого і пережитого за декілька днів на Рівненщині.

- Я читав лекцію під час повітряної тривоги в укритті. Мене вражає, що не дивлячись на війну, ви продовжуєте навчати дітей, лікувати хворих, розвиватися. Я захоплений. Таке відчуття – ніби моє українське коріння просинається. Запевняю, що після приїзду в Америку докладу максимальних зусиль, щоб уряд США швидше прийняв пакет допомоги для України. Я готовий бути амбасадором Рівненщини та України. Готовий переконувати американців продовжувати надавати допомогу, - наголосив Стів Паттерсон.

Ще під час перебування на Рівненщині пан мер зателефонував одному із сенаторів та переконував голосувати у Конгресі на підтримку України. Казав, наскільки важлива така допомога. У березні він планує здійснити поїздку у Капітолій. Свій виступ перед сенаторами хоче присвятити теж підтримці України.

До слова, партнерські стосунки між Острогом та Атенсом були укладені минулого року за сприяння проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

-  Загалом подібні угоди із українськими містами підписали вісім мерів США. Першим Україну відвідав саме Стів Паттерсон, за що ми йому вдячні. Адже під час таких практичних поїздок вдається знайти ще більше точок дотику, - підсумувала начальниця управління Ольга Ютовець. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також