Мешканець Рівненщини давав вартовій кордону хабара злотими, а вона не взяла

1053 0

Ми у соцмережах:

Мешканець Рівненщини давав вартовій кордону хабара злотими, а вона не взяла

Іноземець та четверо українців пропонували прикордонникам хабарі в євро, злотих та гривнях

43-річний житель Рівненщини повертаючись з Польщі через пункт пропуску «Ягодин» та пропонував прикордонникам хабара. Він  сподівався, що за 100 польських злотих йому не доведеться встановлювати додаток «Дій вдома» та перебувати на самоізоляції. Однак прикордонниця Луцького загону від хабаря відмовилася та доповіла про даний факт встановленим порядком.

В КПВВ «Новотроїцьке» громадянин України за безперешкодний пропуск через лінію розмежування запропонував прикордонникам 5 000 гривень хабаря. За ознаками злочину, передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» військовослужбовці Донецького загону направили повідомлення до Нацполіції.

А в пункті пропуску «Шегині» українець за безперешкодний виїзд з України без необхідних процедур контролю запропонував прикордонному наряду Львівського загону 500 грн неправомірної вигоди, від якої правоохоронці відмовились та повідомили співробітників Нацполіції.

В пункті пропуску «Лужанка» громадянин Румунії теж пропонував хабар прикордонникам Мукачівського загону. Щоб не перебувати на самоізоляції, прямуючи в Україну, іноземець запропонував охоронцям кордону 50 євро. Від неправомірної пропозиції охоронці кордону відмовились та по даному факту повідомили поліцейських.

На кордоні з Угорщиною в пункті пропуску «Тиса» водій за пропуск автомобіля з пасажирами на виїзд з України поза чергою пропонував правоохоронцям 20 євро. Разом з грошима українець намагався дати військовослужбовцю Чопського загону клаптик паперу з даними автомобіля. У діях хабародавця вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст.369 ККУ.

Державна прикордонна служба України повідомляє:  що державний кордон України - не місце для корупції та вкотре наголошують громадянам – не порушуйте чинного законодавства України та не намагайтеся втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби, пропонуючи хабарі за прийняття неправомірних рішень! 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також