Мешканець Рівненщини відсудив в «Укрзалізниці» 230 тис. грн за смерть дружини

1902 0

Ми у соцмережах:

Мешканець Рівненщини відсудив в «Укрзалізниці» 230 тис. грн за смерть дружини

Жінка загинула під потягом майже чотири роки тому на очах усієї сім'ї

Мешканець Рівненщини Микола Столяр відсудив в «Укрзалізниці» 230 тис. грн морального збитку за загибель у грудні 2017 його дружини під поїздом на станції в селі Оженин колишнього Острозького району, повідомляє ZAXID. NET. Провини машиніста у тому не було, однак чоловік довів у суді, що він та його неповнолітній син зазнали непоправної втрати, тож залізниця має компенсувати їхні страждання грішми.

Близько шостої ранку 22 грудня 2017 року 55-річний Микола Столяр привіз автомобілем свою сім’ю, 53-річну дружину та трьох синів 25-ти, 17-ти і 9-ти років на залізничну станцію «Острог», що в селі Оженин колишнього Острозького району. Через те, що спізнювалися, усі нервувалися, не слухали оголошення на станції та, побачивши поїзд, усі вчотирьох кинулися до нього через колії. У цей момент відбувався зустрічний роз`їзд потягів Ужгород-Київ та Лисичанськ-Ужгород. Двоє хлопців встигли проскочити, а матір чомусь затрималася. Середній син помітив це і хотів їй допомогти, та не встиг: на очах у всіх її збив поїзд. Жінка загинула на місці. 17-річного хлопця госпіталізували до Острозької райлікарні з травмами голови, живота та розривом селезінки.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження, а у березні 2018 закрила: у діях машиніста жодних порушень не виявили, жінка загинула з власної необережності. Вона переплутала поїзди, оскільки не чула оголошення по гучномовцю про прибуття, і потрапила під київський поїзд, який саме прибував і на який вона так поспішала.

Через кілька років Микола Столяр заявив цивільний позов про відшкодування йому та малолітньому сину, який залишився без матері, заподіяних її смертю моральних збитків, 500 тис. грн та 750 тис. грн відповідно.

У травні 2021 Острозький райсуд Рівненської області відкрив провадження у справі. Відповідач, акціонерне товариство «Українська залізниця», із заявленими сумами не погодився, вважаючи, що позивач у такий спосіб намагається покращити своє матеріальне становище. Аби ретельно дослідити обставини події, суд витребував матеріали закритої кримінальної справи.

І встановив, що машиніст у тій ситуації не міг уникнути наїзду, а причиною нещасного випадку насправді стала необережність жінки та недотримання нею правил безпеки громадян на залізничному транспорті.

Тож суд 6 вересня 2021 постановив, що принципам розумності і справедливості відповідає моральна компенсація від «Укрзалізниці» у сумі 100 тис. грн - на користь чоловіка та 130 тис. грн – на користь неповнолітнього сина.

Рішення суду може бути оскаржене.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також