Мешканка Дубенщини стверджувала, що є одинокою матір`ю, щоб отримати соцвиплати на дітей

2020 0

Ми у соцмережах:

Мешканка Дубенщини стверджувала, що є одинокою матір`ю, щоб отримати соцвиплати на дітей

Яке покарання понесе за шахрайство із державною допомогою 28-річна жителька колишнього Радивилівського району — вирішуватиме суд. Санкція статті передбачає мінімум накладення штрафу від 34-х до 51 тисячі гривень, а максимум — обмеження волі на строк до трьох років.

Протиправну діяльність жительки Дубенщини викрили працівники карного розшуку Радивилівського відділення поліції та задокументували у квітні цьогоріч.

Поліцейські встановили, що в період із вересня торік по травень 2023 року жителька Дубенщини отримала державну допомогу на малолітніх дітей як одинока матір.

Жінка звернулася до органу соцзахисту із заявою про оформлення виплат, але під час подання відповідних документів для призначення їй державної соціальної допомоги приховала інформацію, що проживає однією сім'єю у незареєстрованому шлюбі із 34-річним чоловіком, із яким мають трьох спільних дітей.

Відтак, вона не мала права на одержання допомоги, встановленої на дітей одиноким матерям. 28-річна жінка, шляхом обману, заволоділа коштами в сумі майже 16 тисяч гривень за рахунок незаконно отриманих соцвиплат.

Дізнавачі відділення поліції №2 м. Радивилів Дубенського РВП повідомили 28-річній жінці про підозру у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 190 Кримінального Кодексу України, а матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом за погодженням із прокуратурою скерували на розгляд суду.

Завдані державі кримінальним проступком збитки жінка відшкодувала під час досудового розслідування і щиро розкаюється у скоєному, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також