Мешканка Рівненщини знайшла виправдання: поширювала російську пропаганду, бо... довго жила у Греції

2410 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Жінка з Корецької громади зазначила, що тривалий час жила у Греції та «погано орієнтувалась в подіях в Україні»

У Рівному судили літню жінку, яка на сторінці в «Однокласниках» поширювала проросійські дописи з квітня по вересень 2022 року.  У них були звинувачення щодо українських військових, прославляння Росії, а також українців називали «хохлами», як це часто робить російська пропаганда. Жінка визнала провину, але пояснила, що просто «погано орієнтувалась» щодо ситуації в Україні, бо тривалий час мешкала в Греції, повідомляє Zaxid.net. 

У вироку Рівненського міського суду наведений текст одного з дописів, на який жінка поставила лайк та поширила собі на сторінку: «Коли приходить Росія, настає тиша. Для людей довгоочікувана, а для нацистів гробова».

Крім того, вона репостила дописи зі співчуттям щодо загибелі Дар'ї Дугіної, яка є донькою російського пропагандиста Алєксандра Дугіна, публікації, в яких українців називали «хохлами», та звинувачення ЗСУ начебто військових злочинах.

Дії жінки кваліфікували за ч.2 ст. 436-2 ККУ (виправдовування російської збройної агресії проти України). Санкція статті передбачає до п'яти років обмеження волі, або ж ув'язнення на такий же термін.

Відомо, що обвинувачена є уродженкою села Головниця Корецької громади, має середню освіту, вже досягла пенсійного віку. В судовому засіданні вона визнала провину.  Зазначила, що тривалий час проживала в Греції, та не зовсім добре орієнтувалась в подіях, які відбуваються в Україні. На даний час зробила відповідні висновки. Їй є зрозумілим чому була розпочата збройна агресія РФ проти України. Просила разом із своїм захисником затвердити угоду від 11 листопада 2022 року про визнання винуватості, щиро розкаялась.

Суддя цю угоду затвердив. Жінці призначили три роки ув'язнення, втім, від відбування покарання звільнили, обмежившись лише одним роком іспитового терміну. Вирок наразі не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також