Мешканка Рівненщини про показове повернення з Балі: поверталися за свій кошт, а потім зачинили в літаку

23923 0

Ми у соцмережах:

Мешканка Рівненщини про показове повернення з Балі: поверталися за свій кошт, а потім зачинили в літаку

Віра Усик з Сарн розповіла, як держава організувала їхнє повернення літаком з Балі на Батьківщину.

 Як вона написала у своєму Facebook, летіли люди за свій кошт, а потім їх поінформували про платну обсервацію:

- Нам поміряли температуру при посадці на Балі і в Києві. У всіх в межах норми. Ми цілий день в дорозі, ніхто не кашляє. Ми просили зробити нам всім тести, відмовляються. І уточню, що ми всі в літаку за самоізоляцію зі штрафами за її порушення, і за обсервацію тих, хто має ознаки хвороби.

При посадці в літак в Катарі нас тримали 3 години, аби ми підписали інформацію, що ми згодні на обов'язкову обсервацію. Ніби, прийнята постанова. В документі було зазначено, що обсервація буде проходити або в готелі Козацький або платно в Пущі Водиці за 10500 грн. І в будь-якому випадку харчування за свій кошт. Шантажували, якщо ми не підпишемо, то не полетимо. Ми підписали, що ми проінформовані.

У Києві нас зустріли сотні людей у формі. Вже в літаку нам роздали папірець (добровільна згода на обсервацію), де написано, що 14 днів ми не повинні ні з ким контактувати ніяким способом.

Людина, яку бортпровідники (забула сказати, що бортпровідники SkyUp були в хімкостюмах та без окулярів, крім однієї) представив як представник МОЗ не зміг нам нічого по суті пояснити. Інших представників влади не було.

Наші валізи вигрузили під літак біля автобусів, якими планують завезти в місця обсервації. Нам виключили кондиціонери, закрили туалети і вимагали їхати на добровільну обсервацію! На вулиці нас чекав коридор з сотні Нацгвардії.

Вода на борту закінчилася, бортпровідникам відмовили в тому, щоб нам її додатково надали. Ми не маємо теплих речей. Як і практично чистих. З нами на борту маленькі діти.

Через дві години нам відкрили двері, вимкнули воду в туалеті і в одному з літаків (ми прилетіли двома) знайшлися бланки про самоізоляцію, які видавали всім до нас.

Нам зачинили двері, дихати нема чим, води теж. Виключають світло. Туалети закривають. Сказали не знімати ні відео, ні фото. В нас тут 15 дітей, в тому числі зовсім маленьких на руках.

Кілька людей поїхали в Козацький, з кімнати не можна виходити 14 днів, температура в кімнаті 12 градусів, пропонують послуги єдиного ФОПу, обід коштує 450 грн. або 1200 трьохразове харчування. Столу в кімнаті теж нема, як і кухні. З крану тече коричнева вода.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також