Мешканців Рівненщини попередили, що мухи стали агресивними

882 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Наприкінці літа у багатьох людей на Рівненщині виникають прикрощі внаслідок нападу мух, які раптом стали агресивними і почали досить сильно кусатись.

Фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб пояснюють, що кровожерливий інтерес до людей виявляють далеко не всі види цих комах.

У Рівненській області хижаками-кровопивцями є осіння жигалка, яка зовні подібна до звичної всім кімнатної мухи. Однак вона має особливий хоботок із хітиновими зубчиками, яким здатна прокусити навіть товстий шкірний покрив тварин.

Саме у середині серпня чисельність популяцій осінньої жигалки у природі сягає максимуму, загострюється конкуренція за джерела харчування, якими для цих комах передусім є дикі та свійські тварини, а також птахи.

Укуси осінніх жигалок викликають у людини та тварин різких пекучий біль та свербіж, які з часом посилюються; через те, що при кровоссанні ці мухи вводять в рану речовини, які запобігають згортанню крові, часто виникають алергічні реакції місцевого характеру та запальні процеси. А ще ці комахи можуть слугувати переносниками таких небезпечних інфекційних хвороб, як трипаносомоз, туляремія, черевний тиф, дизентерія та навіть сибірська виразка.

Для запобігання потрапляння осінніх жигалок до місць проживання людини власникам приватних будівель варто дбати про чистоту на своїх територіях, не допускати скупчення сміття, особливо органічного походження, а також подбати про такі механічні способи захисту, як сітки на вікнах та липучі стрічки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також