Металевий присмак у роті

2212 0

Ми у соцмережах:

Металевий присмак у роті

Синусова інфекція. Запалення, що зачіпає носові пазухи, вуха, верхні дихальні шляхи, нерідко порушує нюх, відчуття смаку. Як результат, виникає неприємний присмак.

Розлади ЦНС. Смакові рецептори посилають сигнали в мозок через черепні нерви. Травми голови і порушення центральної нервової системи, що викликаються запаленням, деякими захворюваннями, можуть спричинити розлад смакових відчуттів.

Недоумство. Зміни смаку можуть статися, якщо частина мозку не працює належним чином. Набуте недоумство якраз і характеризується відмиранням клітин мозку.

Синдром Гієна-Барре. Металевий присмак у роті може бути симптомом цього аутоімунного захворювання, що уражає периферичну нервову систему.

Дефіцит вітаміну B12. Цей вітамін є одним з найважливіших: його дефіцит спричиняє різке ослаблення імунітету, знижує вироблення еритроцитів, що переносять кисень по організму. Серйозна нестача погіршує стан нервів, що може призвести до металевого присмаку в роті.

Ниркова недостатність. Вона спричиняє накопичення в крові потенційно токсичних компонентів, що стає причиною втоми, болю в тілі, набряків, а також незвичайного «залізного» присмаку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також