Метан убив стантехніка

1127 0

Ми у соцмережах:

Метан убив стантехніка

Колодязь каналізаційного колектора у Зорі перетворився на смертельну пастку для трьох комунальників, які намагалися його прочистити у п’ятницю, 30 серпня. Працівникам місцевого комунального сервісу доручили прочистити каналізаційний колектор на вулиці Конституції, однак звідти їх довелося рятувати.

— Якби вони не поспішали, то такого б не сталося, — розповідає в.о. директора «Комунсервіс-Зоря» Анатолій Телешко. — Їх туди направило підприємство. У нас немає аварійної машини, тому все доводиться робити вручну. Я особисто їм доручив добратися до місця проведення робіт, проте зачекати поки їм підвезуть необхідне обладнання та засоби захисту. Адже через скидання нечистот там утворюється небезпечний газ метан. Але бригада нашвидкуруч почала виконувати роботи. Один наш працівник поліз у колектор, а інший згори побачив, що той перестав рухатися та йому відповідати. Тому й поліз діставати товариша і сам отруївся. Діставав їх напівживих ще один комунальник та перехожі. Усе це відбулося у лічені хвилини. Часто колектори треба прочищати, бо вони забиваються або жиром, або корінням дерев.

Медики «швидкої» відвезли 57-річного Дмитра та 32-річного Юрія до реанімації. Однак лікарі Рівненської районної лікарні змогли «відкачати» лише молодшого сантехніка. Адже він не так довго перебував у колекторі, тому й отруївся найменше.

Речник обласної поліції Рівненщини Антон Крук повідомив, що за фактом смерті людини було порушено кримінальне провадження:

— Із підприємства «Комунсервіс-Зоря» були вилучені документи, які дозволять перевірити на правдивість пояснення його керівництва. Буде з’ясовано, чи має підприємство дозвіл на виконання таких робіт та чи проводилися працівникам необхідні інструктажі.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також